…Χρόνο μέχρι το Πάσχα ζήτησε ο Καραφωτιάς από τους πρώην συμβούλους του το βράδυ της περ. Παρασκευής στη συνάντηση που έγινε μία πρώτη διερευνητική μεταξύ τους προσέγγιση… Το γεγονός ότι το ερχόμενο Πάσχα πέφτει λίγο αργά (Μάιο) καταδεικνύει ότι ο πρώην δήμαρχος θέλει τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να αποφασίσει εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος.
Στη συνάντηση «είδηση» ουσιαστικά δεν βγήκε αλλά επιβεβαιώθηκαν ότι:
– ο πρώην δήμαρχος θέλει να ξαναμπει στο παιχνίδι
– ο Χρήστος Γούτος θέλει να πάρει το «δαχτυλίδι»
– η «ομάδα», έστω και με απουσίες, αναζητά «επανασυγκόληση»
Αν υπάρχει κάτι που πρέπει ιδιαιτέρως να τονιστεί είναι ότι το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα «φιλικό» προς τον πρώην δήμαρχο που στην ουσία «κλήθηκε» σε μία συνάντηση –που ήθελε και ο ίδιος- για να ενισχύσει την προοπτική δημιουργίας νέου συνδυασμού, δεδομένης της επιθυμίας του Χρήστου Γούτου να είναι αυτός υποψήφιος. Στη συνάντηση ήταν, Σοφέτης (στο σπίτι του έγινε η συγκέντρωση), Γούτος- Αγγελόπουλος-Παπαγιαννακόπουλος-Σουφλή-Αλεξόπουλος και ο Καραφωτιάς.
Παρότι τουλάχιστον δύο από τους παρευρισκομένους φαίνεται ότι θα ήθελαν μία εκ νέου υποψηφιότητα Καραφωτιά, η «αντίδραση» που συνάντησε ο πρώην δήμαρχος δεν του δίνει και ιδιαίτερη ώθηση, αλλά προφανώς θέλοντας χρόνο για να δει πώς διαμορφώνονται τα πράγματα «έσωσε» την παρτίδα μιλώντας για επανασύσταση της ομάδος.
Βεβαίως, στην πρόσφατη ιστορία των δημοτικών της μεταπολίτευσης, διαδοχή «αναίμακτη» δεν έγινε σε καμία παράταξη και ο Καραφωτιάς πέρα από τις όποιες δικές του βλέψεις προσπάθησε να μην «ενθαρρύνει» τον Χρήστο Γούτο, αντίθετα θέλησε να τον «εγκλωβίσει» σε μία διαδικασία διαβούλευσης εντός της ομάδας. Διαδικασία που φυσικά «εγκλωβίζει» και τον ίδιο, ως ένα βαθμό, εάν το Πάσχα εκτιμήσει ότι δεν τον ευνοούν οι συνθήκες αφού θα είναι υπόλογος απέναντι στους πρώην συμβούλους του για μία εκ νέου διάλυση της ομάδας πριν καν ανασυσταθεί…
Απών συνειδητά ήταν ο Πάνος Γούσας, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει με δήλωσή του στον «Ημ.» ότι δεν συμμετείχε στη διαδικασία καθώς και οι Ρέλλας-Καραγκούνιας που διευκρίνισαν ότι απουσίαζαν λόγω του ότι βρίσκονταν εκτός Αιγίου.
Το ερώτημα είναι φυσικά εάν η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκρότηση ψηφοδελτίου στον διευρυμένο δήμο Αιγιαλείας, μετά την «ατολμία» του 2010 και των λάθος επιλογών που ακολούθησαν, έχει την «πολυτέλεια» της εσωστρέφειας ανεξάρτητα του προσώπου του επικεφαλής…