Όπως και στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια έτσι και στο χθεσινοβραδινό το θέμα που αφορούσε τον πολιτισμό έφερε …γκρίνια.
Ο λόγος αυτή τη φορά ήταν η εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Βάσως Ψυχράμη για την επιχορήγηση συλλόγων που έχουν καταθέσει αιτήματα για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Όπως η ίδια η κ. Ψυχράμη ανέφερε στο σώμα, έφτασε να κάνει την εισήγηση ύστερα από αιτήματα συλλόγων και παρά την απόφαση που είχε πάρει η δημοτική αρχή να διαθέσει το ποσό που προοριζόταν για τα πολιτιστικά στην κοινωνική πολιτική καθώς σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθαν παρόμοια αιτήματα εκτός ημερήσιας διάταξης και τα οποία ψηφίστηκαν από το σώμα. Για να μην υπάρχει λοιπόν άνιση μεταχείριση η αντιδήμαρχος στην εισήγηση της είχε κατανείμει το ποσό των 16.800 € που είχε απομείνει από τις τριάντα χιλιάδες που αρχικά είχαν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.
Η λίστα με τους συλλόγους και τα ποσά τα οποία πρότεινε η αρμόδια αντιδήμαρχος συζητήθηκαν αρκετά από το σώμα με μέλη του συμβουλίου είτε να τα θεωρούν άνισα κατανεμημένα, είτε να θεωρούν πως είναι ελάχιστα για να καλύψουν τις ανάγκες των συλλόγων.
Εκπρόσωποι συλλόγων που πήραν το λόγο στη συνεδρίαση του συμβουλίου ανέφεραν πως και η παραμικρή βοήθεια πλέον είναι πολύτιμή καθώς η προαγωγή του πολιτισμού ακόμα και κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα βοηθά στη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας…

Με θλίβει αυτή η κουβέντα
Έντονη ήταν η αντίδραση της Μαρίας Μπιρπανάγου, που πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της επιχορήγησης των πολιτιστικών και δήλωσε χαρακτηριστικά «Με θλίβει αυτή η κουβέντα. Μετά τις εκλογές κανείς μας δεν ξέρει τι θα συμβεί στη χώρα. Αντί να σκεφτούμε να δώσουμε αυτά τα χρήματα σε οικογένειες που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ρεύμα τους ή τα φάρμακά τους σκεφτόμαστε εκδηλώσεις», για να πάρει ωστόσο την απάντηση από συμβούλους της μειοψηφίας ότι εάν η δημοτική αρχή εισηγηθεί κάτι τέτοιο σαφώς και θα το ψηφίσουν…

Της Αθηνά Σαϊτη