Σε πολιτικούς με …ήθος αναφέρεται στη νέα του ανάρτηση στο διαδίκτυο ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος γράφοντας χαρακτηριστικά: « Η ψυχή κάθε έντιμου Έλληνα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι πολύ αγανακτισμένη από τα καμώματα των πολιτικών των τελευταίων τούτων ημερών! Αναφερόμεθα στην περίφημη λίστα Λαγκράντ με τις παράνομες καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, την οποίαν αρχικά παρέλαβε ο τότε Υπουργός των Οικονομικών κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ακολούθως την παρέδωσε σε παράγοντες του ΣΔΟΕ, καθώς έγραψαν οι εφημερίδες, εκείνοι με την σειρά τους την “κατάπιαν” και, τέλος, κατά την μεταφορά της από τον Άννα στον Καίάφα η λίστα Λαγκράντ ή Φαλτσιάνι εξαφανίσθηκε!!! Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση αυτή έχουν και οι Δικαστικές Αρχές., δηλ. ο Άρειος Πάγος, παράγοντες του οποίου απεφάνθησαν, ότι η λίστα πρέπει να εξαφανισθή, επειδή είναι προϊόν υποκλοπής! Έτσι λοιπόν το θέατρο του παραλόγου πρόβαλε ενώπιόν μας τούτες τις ημέρες σε όλη του την μεγαλοπρέπεια!»
Και συνεχίζει στην ανάρτηση « Κάποιοι αδιάντροποι πολιτικοί Παράγοντες χθες, όχι πριν από χρόνια, παρέλαβαν μια σημαντική λίστα με ονόματα και στοιχεία για παράνομη διακίνηση χρημάτων και την εξαφάνισαν! Είναι τα ίδια αυτά πρόσωπα, που μας ομίλησαν για τον Τιτανικό και με τις ομιλίες τους σε Ευρωπαϊκά Forum κατεξευτέλισαν τον Ελληνικό Λαό, παρουσιάζοντας τους Ἐλληνες ως τεμπέληδες, κλέφτες κλπ.!!!!
Η αιτία, λοιπόν, που οδηγηθήκαμε στην κατάσταση της έσχατης φτώχειας είναι η συμπεριφορά των Πολιτικών Ηγετών μας, όλων των Κομμάτων καί όλων των αποχρώσεων, είναι αυτό το απαράδεκτο ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ! Λέγεται, ότι και αυτό το ΚΚΕ έχει πάρει τις μίζες του από την SIEMENS! Το ακούσαμε, δεν μπορούμε να το αποδείξουμε!»
Και καταλήγει ο Σεβασμιότατος : «Ήθος, λοιπόν, ήθος και ακέραιοι άνθρωποι μας λείπουν σήμερα! Χριστιανικό ήθος χρειάζεται σήμερα σε όλους μας, πολιτικούς και ψηφοφόρους μικρούς και μεγάλους κληρικούς και λαϊκούς, νέους και γέρους, άνδρες και γυναίκες επώνυμους και ανώνυμους! Το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα έχει πια χρεοκοπήσει! Και μάλιστα έχει χρεοκοπήσει πανηγυρικά! Η αποφορά από την ηθική αυτή χρεοκοπία των ιθυνόντων, που εισπνέουμε κάθε μέρα, μας πνίγει! Τώρα λοιπόν είναι καιρός να ξαναδιαβάσουμε, και κυρίως να εφαρμόσουμε, το Ευαγγέλιο, δηλ. τον νόμο του Σωτήρος Χριστού, αν βέβαια θέλουμε να επιβιώσουμε σαν Έθνος και νά σωθούμε σαν Λαός! Τώρα είναι καιρός να συνδεθούμε και πάλι με την Εκκλησία, την Σώτειρα του Έθνους, αλλά και τήν κολυμβήθρα της σωτηρίας της ψυχής μας.»