Γευστικό διήμερο …με την  υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου

Με ένα διήμερο φεστιβάλ που αφιερώνεται στον ευλογημένο καρπό της ελιάς και στα παράγωγά του συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας στις 14 και 15 Ιουλίου. Πρόκειται για την πραγματοποίηση του διήμερου Φεστιβάλ Πολιτισμού Λαδιού- Ελιάς, ενός θεσμού που μετρά αρκετά χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην περιοχή της Αιγιάλειας. Το Φεστιβάλ, που αποτελεί συνδιοργάνωση του δήμου Αιγιάλειας της, ΔΗΚΕΠΑ και της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Ελαιώνα Διακοπτού. Η ενημέρωση των συνδημοτών μας αλλά και των επισκεπτών στην Αιγιάλεια για τις ποικιλίες ελαιόλαδου και ελιάς, καθώς και η προώθηση των τοπικών προϊόντων είναι κάποιοι από τους στόχους της διοργάνωσης, το πρόγραμμα της οποίας παρουσιάζεται ποικίλο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
Σάββατο 14 Ιουλίου
19:00: Έναρξη  Έκθεσης – Χαιρετισμοί
19:15:  Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά με θέμα την ελιά.
19: 45: «Ελαιόλαδο & Ομορφιά»,παρουσίαση της καλλυντικής χρήσης του ελαιόλαδου & κληρώσεις δώρων από το Kallisto Spa Health System.
20:30: «Μαγειρεύοντας με το Ελαιόλαδο» με τον chef κ. Λευτέρη Λαζάρου
10:00: Μουσικοχορευτική βραδιά από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου
Κυριακή 15 Ιουλίου
19:00: Έναρξη της έκθεσης με το Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά με θέμα την ελιά.
19:15: «Ελαιόλαδο & Ομορφιά», παρουσίαση της καλλυντικής χρήσης του ελαιόλαδου & κληρώσεις δώρων από το Kallisto Spa Health System.
19: 30: Ομιλίες με θέμα το ελαιόλαδο.
Εισηγητές: Ζαμπούνης Βασίλειος, Εκδότης  Περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο»: «Το Μέλλον του Ελαιόλαδου».
Οικονόμου Γεώργιος, Γ.Δ/ντής  Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου:  «Ελαιόλαδο και Καταναλωτής».
Κουνινιώτης Ανδρέας, Γεωπόνος Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών: «Η Ελαιοκαλλιέργεια στην Αιγιάλεια και η συμβολή της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών».
20:30: «Μαγειρεύοντας με το Ελαιόλαδο» με τον chef κ. Λευτέρη Λαζάρου.
22:00: Μουσική Βραδιά με ζωντανή ορχήστρα.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη μιλώντας για το Φεστιβάλ Πολιτισμού Λαδιού-Ελιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για έναν παραδοσιακό θεσμό που για 5η συνεχή χρονιά αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών στην Αιγιάλεια, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού συνδημοτών μας. Οι στόχοι της διοργάνωσης του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η τόνωση της τοπικής αγοράς