Με ιδιαίτερα θετικό «μάτι» είδε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που προωθεί η δημοτική αρχή Αιγιαλείας να κατασκευαστεί στο Σελινούντα δίδοντας λύση στην ύδρευση και άρδευση ευρύτερα του Αιγίου για τις επόμενες δεκαετίες.Από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων του ο Στ. Θεοδωρακόπουλος έβγαλε από το «συρτάρι» την μελέτη που είχε εκπονηθεί επί δημαρχίας αειμνήστου Αλέκου Μέγαρη ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του συγκεκριμένου έργου. Ο Στ.Θεοδωρακόπουλος μέσα από μια σειρά ενεργειών «ξεμπλόκαρε» την όλη υπόθεση, ενώ απαιτήθηκε να γίνουν κάποιες επιπλέον μελέτες προκειμένου να προχωρήσει το θέμα που έχει ήδη πάρει τις πρώτες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Από την πλευρά του ο Στ. Θεοδωρακόπουλος δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης στο περιθώριο των εργασιών της ΚΕΔ στις αρχές της εβδομάδος λαμβάνοντας και τις αντίστοιχες δεσμεύσεις πως το έργο θα προχωρήσει κατά προτεραιότητα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα εκτός από τον υπουργό ο δήμαρχος Αιγιαλείας είχε συνομιλία και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που αναζητούν τον τρόπο βάσει του οποίου θα μπορέσει να προχωρήσει προς ένταξη η χρηματοδότηση του έργου.
Το έργο που προβλέπεται να κατασκευαστεί είναι πράγματι πολύ μεγάλο σε έκταση, χρηματοδότηση και… σημασία αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Στ.Θεοδωρακόπουλος: «θα δώσει λύση για τα επόμενα 80 χρόνια παρέχοντας καθαρό νερό για τουλάχιστον 100.000 κατοίκους!!».
Επιγραμματικά, οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν την κατασκευή συλλεκτήριου αγωγού και διυλιστηρίου των νερών του Σελινούντα περίπου στο ύψος της Μονής Ταξιαρχών και κατόπιν των σχετικών δικτύων κλπ. που θα διοχετεύουν το νερό προς ύδρευση στο Αίγιο και τις γύρω περιοχές. Προβλέπονται βεβαίως δεξαμενές κ`λοιπές εργασίες που θα διασφαλίζουν νερό και τους καλοκαιρινούς μήνες.