Παρέμβαση με νόημα του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου που ζητά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο και την άμεση στήριξη της οικογένειας Δημητριάδη

Πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία επί τριημέρου αποτέλεσαν τα γεγονότα με τον τραυματισμό στα Ψηλαλώνια του Αιγίου αφού μπορεί η οικογένεια Δημητριάδη να είχε πραγματικά άγιο και να μη θρηνήσαμε θύματα, ωστόσο πρόκειται για ένα πραγματικά τρομακτικό γεγονός! και δυστυχώς οι χειρισμοί από πλευράς ιθυνόντων της πόλης έκαναν ακόμα πιο δυσάρεστο το όλο θέμα.

[the_ad id=”46371″]

Με τη γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη και την οικογένεια να καταγγέλλει αδιαφορία από πλευράς δήμου για ένα γεγονός που έγινε στην «καρδιά» της πόλης την ώρα της χριστουγεννιάτικης γιορτής, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι η μεγάλη «έννοια» της δημοτικής αρχής ήταν το πώς θα καλύψει τα νότα της… Η ανακοίνωση που εξεδόθη άλλωστε την επομένη του ατυχήματος από το γραφείο του δημάρχου με έκδηλη την αγωνία να καταστήσει σαφή την ευθύνη του ιδιοκτήτη των παιχνιδιών, επικεντρωνόταν καθαρά στο νομικό ζήτημα των όποιων ποινικών ή αστικών ευθυνών ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον.
Το σε ποιους τελικά θα επιρριφτούν ευθύνες είναι κάτι που θα το κρίνει η Δικαιοσύνη ωστόσο το ζήτημα είναι πολύπλευρο και ασχέτως της νομικής (ή νομότυπης) διαδικασίας υπάρχουν πολλές παράμετροι… και κυρίως το ηθικό μέρος, κάτι για το οποίο η δημοτική αρχή έχει ήδη βρεθεί σε δυσχερή θέση…
Η διαδικασία άλλωστε σ`ότι αφορά τη νομική οδό έχει ήδη κινηθεί αφού του ατυχήματος επιλήφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου που διαβιβάζει τη σχηματισθείσα δικογραφία στην Εισαγγελία Αιγίου που εξετάζοντας τις παραμέτρους θα κρίνει σε ποιους και τι είδους κατηγορίες θα ασκήσει.

***Καμιά στήριξη στην οικογένεια
Το ατύχημα συνέβη το βράδυ της περ.Τρίτης… τα παιδάκια εκσφενδονίστηκαν στον αέρα… μπροστά στα μάτια του πατέρα τους και η μητέρα τους έμενε αναίσθητη για τουλάχιστον είκοσι λεπτά στο έδαφος και να ξυπνά στο νοσοκομείο. Τα όσα έζησε η οικογένεια θα μπορούσαν να είναι σκηνή σε ταινία τρόμου. Κι όμως μέχρι και χθες καμία μέριμνα για στήριξη της οικογένειας δεν υπήρξε. Ο ίδιος ο πατέρας Δημήτρης Δημητριάδης, κατήγγειλε τρείς μέρες μετά στο δελτίο ειδήσεων του «Ε» πως ούτε καν… ένας ψυχολόγος από το δήμο δεν εστάλη για να βοηθήσει έστω τα παιδιά να διαχειριστούν στο μυαλουδάκι τους τα όσα έζησαν. Την ίδια ώρα η νομική σύμβουλος της οικογένειας Μαρία Ιατροπούλου σε επικοινωνία που είχε μαζί της ο «Ημ» σχολίασε επίσης ότι: «ο τραυματισμός είναι πολύ σοβαρός. Μπορεί να αποφύγαμε τα χειρότερα, όμως με 4 σπονδύλους να έχουν μετακινηθεί αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι αυτή η γυναίκα έχει αφόρητους πόνους, ότι απαιτείται περίθαλψη και μέχρι στιγμής καμία ενέργεια στήριξης δεν έχει γίνει από κανένα επίσημο φορέα όπως ο δήμος…».

[the_ad id=”46371″]

 

***ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Προφάσεις εν αμαρτίαις κύριε δήμαρχε!»

Να έρθει το θέμα του ατυχήματος στα Ψηλαλώνια στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που χθες βράδυ έδωσε στη δημοσιότητα την κάτωθι ανακοίνωση: «Αγανάκτηση και προβληματισμό προκαλεί για πολλοστή φορά η φοβική συμπεριφορά του κ΄. Παναγόπουλου απέναντι στο δημοτικό μας συμβούλιο.
Αυτονόητη υποχρέωσή του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της συμπολίτισσας μας κας Δημητριάδη και των όσων βιώνει η οικογένειά της, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του δήμου όπως και χιλιάδες άλλοι δημότες για την συμμετοχή τους στις εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα ήταν η παροχή εξηγήσεων με αναλυτική ενημέρωση για τις αιτίες που προκάλεσαν το σοβαρό ατύχημα αλλά και οι περαιτέρω ενέργειες του δήμου για άμεση στήριξη της οικογένειας Δημητριάδη.
Η απουσία συζήτησης του θέματος από την ημερήσια διάταξη της τακτικής συνεδρίασης της ερχόμενης Τετάρτης 20/12/2017 για το γεγονός που αμαύρωσε την εικόνα του δήμου μας πανελληνίως, προστίθεται στις τραγικές παραλείψεις της δημοτικής αρχής στη σωρεία θεμάτων που είχε αντίστοιχη συμπεριφορά.
Καλούμε τον κ΄. Δήμαρχο που δήλωσε ανερυθρίαστα σε πανελλαδικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι: «ο ίδιος δεν μπορεί να τρέχει από πλατεία σε πλατεία για να επιβλέπει ποιός στήνει αυθαίρετες κατασκευές» να συμπεριφερθεί έστω και τώρα υπεύθυνα όπως επιβάλει ο θεσμικός του ρόλος απέναντι στους συμπολίτες μας. Το γεγονός ότι ημέρες μετά η οικογένεια Δημητριάδη έχει αφεθεί στην τύχη της, δίχως να έχει προβλεφθεί η σχετική δαπάνη ώστε να εισαχθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο για κάλυψη όλων των εξόδων νοσηλείας και άμεσων αναγκών, απαιτεί άμεση επανόρθωση με σχετική εισήγηση και ένταξη ως προημερησίας θέμα στη συνεδρίαση. Υπενθυμίζουμε στον κ΄. Δήμαρχο ότι ο δήμος δαπανά μέσω της ΔΗΚΕΠΑ χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο και στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι με εργαζόμενους και ψυχολόγους που όφειλαν να είχαν επισκεφθεί την οικογένεια από την πρώτη στιγμή και για παροχή ψυχολογικής στήριξης στα παιδιά της οικογένειας.
Επιπλέον επιβάλλεται στη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο να κληθούν και να παρίστανται ο νομικός σύμβουλος του δήμου, εκπρόσωπος της οικογένειας και του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ που συμμετείχε στο διαγωνισμό εκμίσθωσης τμήματος της πλατείας των Ψηλών Αλωνίων για την τοποθέτηση παιχνιδιών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια (!) προφάσεις εν αμαρτίαις του κ΄. Παναγόπουλου.

[the_ad id=”46274″]

 

***Ξέσπασμα του Νίκου Ευαγγελάτου στις απαντήσεις Παναγόπουλου
Με τον Νίκο Ευαγγελάτο να αναδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος που έπαιξε πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ και βεβαίως στο κεντρικό δελτίο του «Ε», οι απαντήσεις του δημάρχου Αιγιαλείας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν… μνημειώδης.
Η πρωτοφανής στάση του δημάρχου προκάλεσε αιχμηρά σχόλια από τον δημοσιογράφο που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι καθένας κρίνεται από τα λεγόμενά του… καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο δήμαρχος «έκανε ότι δεν έβλεπε»…
Παραθέτουμε το διάλογο Ευαγγελάτου –Παναγόπουλου.

-Ευαγγελάτος: Έχει κερδίσει κάποιο διαγωνισμό ο ιδιοκτήτης. Γιατί ενώ γίνεται και το βλέπετε όλοι και ξέρετε ότι δεν έχει άδεια γιατί δεν τον σταματάτε μέχρι να εκδοθεί η άδεια και να γίνουν οι έλεγχοι;
Παναγόπουλος: «Ο συγκεκριμένος ανάδοχος προέκυψε βάσει διαγωνιστικής διαδικασίας. Η αδειοδότηση βρίσκονταν σε εξέλιξη. Από μόνος του και εντελώς αυθαίρετα ανέβηκε στο χώρο της πλατείας κι έκανε την εγκατάσταση. Δυστυχώς όμως χθες χωρίς την άδεια έθεσε και σε λειτουργία το ενώ λόγω παιχνίδι.
με ρωτήσατε γιατί δεν…
Εγώ τη Δευτέρα βρισκόμουν στην Αθήνα για δουλείες του δήμου και τη μέρα του ατυχήματος όλη μέρα έλειπα για προσωπική μου δουλειά, το βράδυ που έγιναν το εγκαίνια σε διπλανό χώρο στα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου, εντελώς αυθαίρετα και σ`ένα 20λεπτό από τα εγκαίνια του πάρκου ο κύριος έθεσε σε λειτουργία το παιχνίδι»

-Ευαγγελάτος: Σέβομαι τη δουλειά σας, το αξίωμά σας, την εκλογή σας, όμως είναι κοινή λογική: είστε σ`ενα δήμο που ένας ιδιώτης έχει κερδίσει την άδεια να είναι σε ένα χώρο. Μέσα στη πλατεία ως πρώτος πολίτης ξέρετε ότι μέρες τώρα στήνει με φορτηγά ενώ δεν του έχετε δώσει άδεια αυτό το παιχνίδι. Και δεν έχω δώσει άδεια σημαίνει δεν έχει πάει να ελεγχθεί η ασφάλεια της εγκατάστασης και μου λέτε ότι λείπατε στην Αθήνα… Είναι αυτό που θα πείτε στους δημότες σας; στη μάνα με τα τρία παιδιά που είναι στο νοσοκομείο, θα τους πείτε έλειπα για δουλειές;.
Παναγόπουλος: «γιατί; πρώτη φορά βλέπετε έναν να ανεβαίνει εντελώς αυθαίρετα σε μια πλατεία και να κάνει τέτοια πράγματα; Ή είμαι ο δήμαρχος που γυρνάω από πλατεία σε πλατεία κάθε μέρα να δω αν οποιοσδήποτε έκανε μια αυθαίρετη κατασκευή; Και πόσοι άλλοι τέτοιοι έχουν κάνει τέτοιες αυθαίρετες κατασκευές;»

-Ευαγγελάτος: Προσπαθώ κρατήσω ψυχραιμία και το σεβασμό που οφείλω προς το αξίωμα, γιατί το πρόσωπο κρίνεται από αυτά που λέει… Περιγράφετε ότι στη πόλη σας στήθηκε όλο αυτό και λέτε ότι δεν αισθάνεστε καμία προσωπική ευθύνη γιατί μια μάνα με τρία παιδιά κόντεψε να πεθάνει από μια κατασκευή στην οποία δεν κάνατε έλεγχο
Παναγόπουλος: «καταρχίν μη λέτε πράγματα αυθαίρετα! Προς Θεού! το γεγονός είναι πολύ θλιβερό το αντιλαμβάνομαι, συμμερίζομαι την αγωνία όλων των ανθρώπων και της οικογένειας…»

-Ευαγγελάτος: Αυτά είναι λόγια! Στη πράξη! εσείς θα παραιτηθείτε, θα παραιτήσετε κάποιους θα τιμωρήσετε κάποιους; Αν η μάνα και τα παιδιά ήταν νεκροί; τι θα γινόταν; ξέρετε γιατί ζουν; από τύχη! γιατί στη πόλη που εσείς είστε πρώτος πολίτης αφήσατε -εσείς και οι υπηρεσίες σας- να γίνει αυτό που έγινε. Τι ξέρετε από τη πόλη σας;
Παναγόπουλος: «Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, από το πρωί έχουν αφαιρεθεί οτιδήποτε υπάρχει. Έχουμε κινηθεί και νομικά εναντίον του συγκριμένου ανθρώπου»

-Ευαγγελάτος: Το ερώτημα είναι τι κάνατε πριν όχι μετά; ότι δε βλέπατε κάνατε κύριε δήμαρχε!
Παναγόπουλος: «Ο συγκεκριμένος αναδείχθηκε ανάδοχος και άρχισε να εγκαταστεί. Το έγκλημά του και η παραβατικότητά του είναι ότι το έθεσε σε λειτουργία –αυτό είναι το μεμπτό που δε θα έπρεπε να το θέσει σε λειτουργία.
Την ώρα που γινόντουσαν τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου»

[the_ad id=”46274″]

 

*** Η ανακοίνωση του δημάρχου

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη θλίψη της και την συμπαράστασή της στην οικογένεια
Δημητριάδη για το ατυχές γεγονός και εύχεται ταχεία ανάρρωση.
Σχετικά με το ατυχές συμβάν της 12/12/2017 διευκρινίζει τα παρακάτω:
Στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων της Δ.Κ. Αιγίου και σε χώρο διαφορετικό
του Πάρκου των Χριστουγέννων, ο πλειοδότης για την τοποθέτηση παιχνιδιών
που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα προέβη στην τοποθέτηση των παιχνιδιών αυτών ανάμεσα στα οποία και το τρενάκι, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότησή του.
Ήτοι:
1.Έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
2.Προέγκριση για την τοποθέτηση των εν λόγω παιχνιδιών προκειμένου να ελεχθεί από την Επιτροπή Θεαμάτων
3.Υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η οποία προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση το πόρισμα της επιτροπής θεαμάτων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Ο Δήμος Αιγιαλείας προέβη άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που συνίστανται, στην ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που κατακύρωσε το διαγωνισμό λόγω παραβίασης των όρων της δημοπρασίας και των διατάξεων των νόμων καθώς και στην αποστολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων στο Α.Τ. Αιγίου, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, κατά παράβαση του νόμου.
Imerisios Achaia

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]