Ανοιχτή πρόσκληση για τα μεγάλα θέματα της Αιγιάλειας, το κλείσιμο της ΔΟΥ και την ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το ΑΤΕΙ Αιγίου, απηύθυναν ο Στ. Θεοδωρακόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ευαγ. Ευαγγελίου στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δ. Ελλάδας και Ιονίου, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Βουλευτές Αχαΐας.Με τις εξελίξεις να τρέχουν και το μέλλον να παρουσιάζεται μάλλον… δυσοίωνο για τη ΔΟΥ Αιγίου/Ακράτας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στη φως, στο Αίγιο φαίνεται πως θα λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Με το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου για την αναδιοργάνωση των εφοριών συστήνεται η άμεση λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, οπουδήποτε διακόπτεται η λειτουργία μιας ΔΟΥ. Κι όπως προτείνεται, ένα ανάλογο γραφείο θα δημιουργηθεί στο Αίγιο, στη θέση της συγχωνευθείσας Δ.Ο.Υ. Το πρώτο διάστημα τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού, μέχρι ολοκλήρωσης της μηχανογραφικής συγχώνευσης των αρχείων θα λειτουργούν με χειρόγραφες διαδικασίες. Με την μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων τα Γραφεία αυτά θα λειτουργούν ως απομακρυσμένοι σταθμοί εργασίας των ΔΟΥ …υποδοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Δήμος όσο και Εμπορικός Σύλλογος με επιστολές τους και στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στο Εσωτερικών έχουν ζητήσει να παραμείνει η ΔΟΥ στο Αίγιο.
Αναφορικά με το θέμα του ΑΤΕΙ, έχουν ήδη γίνει σοβαρές ενέργειες, με τα αποτελέσματα να διαφαίνονται μάλλον θετικά. Με πρόσφατη μάλιστα την ενημέρωση του προέδρου του ΤΕΙ κ. Καπλάνη στον Στ. Θεοδωρακόπουλο πως ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει τα έξοδα για τη φύλαξη και την καθαριότητα για να παραμείνουν τα δύο τμήματα στο Αίγιο οι εξελίξεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες θα είναι μάλλον θετικές.
Στη σύσκεψη αναμένεται από πλευράς δημοτικής αρχής και φορέων της Αιγιάλειας να ζητηθεί από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να αναλάβουν δράση και να βρεθεί άμεση λύση καθώς και τα δύο αυτά προβλήματα της πόλης αναμένεται να επηρεάσουν σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο την Αιγιάλεια.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Δημάρχου το απόγευμα της Παρασκευής στις 20:00μ.μ