Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτώβρη στο δημαρχείο Αιγιαλείας σύσκεψη φορέων με κορυφαίο θέμα συζήτησης τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην περιοχή για την κατάργηση της ΔΟΥ και τη μεταφορά της στη Πάτρα. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μόνον οι βουλευτές Θ.Νταβλούρος από τη ΝΔ, Νικ.Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ και Μ.Αρβανίτης από τη Χρυσή Αυγή. Επίσης παρότι από πλευράς δήμου και εμπορικού συλλόγου είχαν κληθεί δεν παρέστησαν ο Περιφερειάρχης ή κάποιος εκ των αντιπεριφερειαρχών ούτε και ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κάτι που σχολιάστηκε δηκτικά από τον δήμαρχο Αιγιαλείας που στηλίτευσε την απουσία του… εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας αλλά και των Αχαιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που υποτείθεται όπως είπε πως είναι κοντά στους πολίτες. «Πού ήταν οι βουλευτές μας σ`ένα τόσο μεγάλο θέμα της πόλης; Πώς αντιλαμβάνονται δηλαδή τη στήριξη στον πολίτη;».
Αυτό που συμφωνήθηκε μετά από παρότρυνση του Θ.Νταβλούρου ήταν να υπάρξει συντονισμός προκειμένου να γίνει συνάντηση των Αχαιών βουλευτών με την επιτροπή που έχει εισηγηθεί την κατάργηση των ΔΟΥ και κατόπιν τούτου να αναζητηθεί συνάντηση με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας κ΄.Στουρνάρα. Βεβαίως τη δεδομένη στιγμή το μυαλό και όλη η ενέργεια του κ΄.Στουρνάρα βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την λήψη της δόσης και αυτό που συμφωνήθηκε είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και κατόπιν, αμέσως μετά την λήξη του μεγάλου οικονομικού για τη χώρα ζητήματος (που όπως όλα δείχνουν θα είναι περί το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας) να υπάρξει αναζήτηση ραντεβού με τον Στουρνάρα.

«ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ»
ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ
Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας επίσης αναφέρεται στην απουσία της πλειοψηφίας των βουλευτών και συγκεκριμένα αναφέρει: «Με τη δέσμευση των παρόντων για άμεσο κλείσιμο ραντεβού με το αρμόδιο Υπουργείο, αφού όμως ολοκληρωθεί η ψήφιση των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, έκλεισε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου με κύριο θέμα το κλείσιμο της ΔΟΥ Αιγίου-Ακράτας.
Η σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αιγιάλειας, του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας και όλων των φορέων της Αιγιάλειας, προφανώς περιφρονήθηκε από τους Βουλευτές και την Περιφέρεια, οι οποίοι, έλαμψαν δια της απουσίας τους. Συγκεκριμένα στη σύσκεψη ΔΕΝ παρευρέθησαν οι κ.κ.:
• Κανελλοπούλου Μαρία, Βουλευτής Αχαΐας
• Καραθανασόπουλος Νικόλαος, Βουλευτής Αχαΐας
• Νικολόπουλος Νίκος, Βουλευτής Αχαΐας
• Νταβρής Γεώργιος, Βουλευτής Αχαΐας
• Παπανδρέου Γεώργιος, Βουλευτής Αχαΐας
• Κατσιφάρας Απόστολος, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,
• Αγγελάκας Μανώλης, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Οι Φορείς της Αιγιάλειας καταδικάζουμε τη μη παρουσία των ανωτέρω και τους υπενθυμίζουμε ότι οι θέσεις που έχουν καταλάβει δεν είναι προσωποπαγείς! Είναι απαράδεκτη η στάση τους απέναντι στην Αιγιάλεια, η οποία προφανώς δεν τους ενδιαφέρει αλλά από τις θέσεις τους εξυπηρετούν μόνο προσωπικές και άλλους είδους φιλοδοξίες».