Με δεκαπέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη και μια επερώτηση συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Η συνεδρίαση θα φιλοξενηθεί στα Λουσικά Αχαΐας, στο κτίριο του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας.

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είναι η πορεία αποκατάστασης των πληγέντων από τον σεισμό του Ιουνίου του 2008, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Αναλυτικά, όλα τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Επερώτηση του Επικεφαλής της Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Δυτ. Ελλάδας» κ. Δημ. Δεσύλλα σχετικά με τις περιοχές Καϊάφα- Κουνουπελίου- Λιμανιού Κατακόλου.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Εξέλιξη της πορείας αποκατάστασης των πληγέντων από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)

Έγκριση του τροποποιημένου προϋπολογισμού του «Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών – Η ΕΛΠΙΔΑ» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βάσει της υπ. αριθ. 10/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.(Εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Κοιν. Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος)

Έγκριση ένταξης του έργου: «Αντιμετώπιση προβλημάτων στην γέφυρα Χάνι Μπανιά», χρηματοδοτούμενου από τους ΚΑΠ, στο ετήσιο επενδυτικό πρόγραμμα 2012 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. (Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κοιν. Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος)

Εκκαθάριση της αμιγούς Νομαρχιακής Επιχείρησης με την επωνυμία «Νομαρχιακή επιχείρηση διαχείρισης υδροδότησης Δήμων Ν. Ηλείας (ΝΕΔΥ)» της ΝΑ Ηλείας. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας)

Έγκριση πρόσληψης τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου δίμηνης χρονικής διάρκειας. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)

Συγκρότηση Ομάδας Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. (Εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Αγροτ. Οικονομίας κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος)

Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Διάσκεψη των Απομακρυσμένων Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) και καταβολή εισφορών για τα έτη 2011 και 2012. (Εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Αγροτ. Οικονομίας κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος)

Έγκριση χορήγησης εισπρακτικής προθεσμίας έως 20-12-2012 για την πληρωμή της 5ης δόσης του μισθώματος στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Λαρισσού Αχαΐας “Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ”, μισθωτή του Δημόσιου Ιχθυοτροφείου «ΠΡΟΚΟΠΟΣ». (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)

Παραχώρηση χρήσης δύο οχημάτων προς τον «Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την διαχείριση του έργου: Δίκτυο Ύδρευσης Δήμων & Κοινοτήτων Ν. Ηλείας από τον Ερύμανθο Ποταμό. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας)

Έγκριση συμβιβασμού μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 1652/2011 Διαταγής Πληρωμής Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών κατόπιν αίτησης του Μιχαήλ Κατσαΐτη και της ασκηθείσας ανακοπής κατ’ αυτής από της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. (Εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Κοιν. Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος)

Έγκριση συμβιβασμού μετά την έκδοση της αριθ. 155/2012 διαταγής πληρωμής Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και της ασκηθείσας ανακοπής κατ΄ αυτής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».

(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

Αιτωλ/νίας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος)

Έγκριση συμβιβασμού μετά την έκδοση της αριθ. 137/2012 διαταγής πληρωμής Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και της ασκηθείσας ανακοπής κατ΄ αυτής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».

(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

Αιτωλ/νίας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος)

Έγκριση συμβιβασμού μετά την έκδοση της αριθ. 157/2012 διαταγής πληρωμής Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και της ασκηθείσας ανακοπής κατ΄ αυτής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».

(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

Αιτωλ/νίας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος)

Έγκριση συμβιβασμού μετά την έκδοση της αριθ. 156/2012 διαταγής πληρωμής Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και της ασκηθείσας ανακοπής κατ΄ αυτής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».

(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

Αιτωλ/νίας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος)

Επικύρωση πρακτικών της 7ης /2012 και 8ης /2012 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.