Στα πλαίσια της ενημέρωσης της σχολικής κοινότητας σχετικά με τις προγραμματισμένες δράσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας πραγματοποιήθηκε συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Νοέμβρη στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου. Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη και τα μέλη της Επιχείρησης Βασίλης Μανουηλίδης, Φίλιππος Φιλίππου και Σωτήρης Φαρμάκης συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Διδασκόντων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και με διευθυντές των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των Λυκείων της Αιγιάλειας. Κατά τη συνάντηση οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τις δράσεις και εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΠΑ, που αναφέρονται στη μαθητική κοινότητα. Η κα Ψυχράμη ανακοίνωσε πως πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους αρκετές δράσεις όπως μαθητικό φεστιβάλ και εκθέσεις, καθώς και άλλες διοργανώσεις όπως προβολές παιδικών ταινιών.
Μεταξύ αυτών των δράσεων οι μαθητές της Αιγιάλειας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η ως και την 8η του Δεκέμβρη στον κινηματογράφο «Απόλλων», καθώς και μια ενδιαφέρουσα έκθεση με τα πιο σημαντικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων που έμειναν στην ιστορία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο ΕΚΑΜΕ ΑμΕΑ Αιγίου. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η διοργάνωση του Μαθητικού Φεστιβάλ Δημιουργίας, τo οποίο η ΔΗΚΕΠΑ επιθυμεί να κάνει θεσμό. Στόχος της ΔΗΚΕΠΑ, εκτός από την θεσμοθέτηση νέων δράσεων στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, είναι και η καλλιέργεια της δημιουργικής ικανότητας και φαντασίας των μαθητών. Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις προγραμματισμένες δράσεις οι περισσότερες έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, γεγονός που θα τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για προσφορά στο συνάνθρωπο.
Η πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΚΕΠΑ ζήτησαν και έλαβαν από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονέων τις δικές τους προτάσεις, αλλά και τις παραινέσεις τους έτσι ώστε να υπάρξει αμέριστη συνεργασία και συλλογική προσπάθεια για να επιτευχθούν στο μέγιστο βαθμό οι στόχοι των διοργανώσεων.