Νεα φωτο γραφειουΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7.30Μ.Μ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ Τους Διευθυντές όλων των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων από Αίγιο,Καμάρες,Διακοπτό,Ακράτα κι Αιγείρας, καθώς και των ΕΠΑΛ και ΣΕΚ Αιγίου έχει καλέσει σε συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ως νέος Πρόεδρος της “Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης” του Δήμου Αιγιάλειας.

Στην ευρεία σύσκεψη εργασίας, που γίνεται για πρώτη φορά εξ αφορμής της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, ο Πρόεδρος της “Σ.Ε” θα ενημερώσει τα Στελέχη της Δ.Ε για την αλλαγή πλεύσης και το πλαίσιο της νέας πολιτικής που έχει ήδη χαράξει το Νομικό Πρόσωπο(Ν.Π.Δ.Δ) του Δήμου,αρχής γενομένης από τη σωρεία επισκευαστικών έργων,την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού και την ανάπτυξη δράσεων εθελοντισμού και κοινωνικής στήριξης, με επίκεντρο τους μαθητές.
Θέματα κρίσιμα, για τα οποία αναμένεται να γίνει διεξοδική συζήτηση και εξαντλητικός διάλογος, είναι: το ύψος των τακτικών χρηματοδοτήσεων των σχολικών μονάδων,η καθαριότητα,η προμήθεια και ο ορθός προγραμματισμός κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, η προμήθεια αναλώσιμων υλικών σε σχέση με την τοπική αγορά, η αντιμετώπιση φθορών στα σχολικά κτίρια κι έκτακτων αναγκών καθώς και η στόχευση έργων υποδομής στις αρχές του 2014 σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Τέλος, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, θα παρουσιάσει μια σειρά από παρατηρήσεις που αφορούν σε διαπιστώσεις του για αγκυλώσεις του συστήματος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό τον ορθολογισμό εξόδων και την παράκαμψη γραφειοκρατικών διαδικασιών.