Τι πρόδωσε τον 72χρονο «εγκέφαλο» της απαγωγής  – Φόβοι για την ζωή του παιδίου της από την γνωστή γιατρόΧωρίς δυστυχώς να υπάρχει κανένα σημάδι και καμιά εξέλιξη για τον εντοπισμό του 26χρονου Μάριου, οι διωκτικές και δικαστικές αρχές συνεχίζουν το έργο τους στην προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης με την ελπίδα ο νεαρός που απήχθη από το Διακοφτό τον περασμένο Αύγουστο να βρίσκεται… στη ζωή.
Περισσότερο από επτά ώρες κράτησε η κατάθεση της μητέρας του νεαρού που αγωνιά για το παιδί της και στο πλαίσιο αυτό μετέφερε στον ανακριτή κάθε τι που μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο για την ανεύρεση του γιού της.
Επί της ουσίας, η οφθαλμίατρος ανατρέπει όλα όσα έχει υποστηρίξει ο 72χρονος, που φέρεται από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ως ο «εγκέφαλος» της απαγωγής. Και αποκαλύπτει το πώς κατάλαβε ότι ο οικογενειακός φίλος είχε εμπλακεί στο μαρτύριο που περνούσε με την εξαφάνιση του παιδιού της.
Ο νεαρός είχε χόμπι τα γρήγορα αυτοκίνητα. Και αυτή του την αδυναμία εκμεταλλεύτηκε ο 72χρονος. Του έλεγε ότι είχε επαφές με τους ιδιοκτήτες διαφόρων αντιπροσωπειών πολυτελών ΙΧ και έτσι τον είχε προσεγγίσει. Οι δυο τους είχαν καλή σχέση. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος τον είχε φέρει σε επαφή και με κάποιον γνωστό του (πρόσωπο που ενεπλάκη στην απαγωγή), που φέρεται ότι διατηρεί μάντρα αυτοκινήτων…
Στις 8 Αυγούστου, ο νεαρός απαντά σε ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο 72χρονος. Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του, δεν της είπε τίποτα για το που πάει και ποιον θα συναντήσει. Της είπε μόνο ότι πάει για καφέ. Από τότε, εξαφανίστηκε ενώ την επόμενη μέρα, εκείνη, έλαβε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς.
Έγιναν συνολικά έξι τηλεφωνήματα έως το τελευταίο, τις 17 Αυγούστου. Ποτέ οι απαγωγείς δεν άφησαν τη μητέρα να μιλήσει με τον γιο της, είπε στην ανακριτή. «Είστε δολοφόνοι. Έχετε σκοτώσει το παιδί μου, διαφορετικά θα μου τον δίνατε να μιλήσω», είπε η μητέρα στους απαγωγείς σε εκείνη την τελευταία κλήση.
Από την πρώτη στιγμή που έμαθε για την απαγωγή, η μητέρα του Μάριου στράφηκε για βοήθεια στον 72χρονο. Τον ήξερε χρόνια, νόμιζε πως είναι… φίλος της οικογένειας. Πίστευε, επίσης, όσα της έλεγε τόσα χρόνια, ότι ήταν σύμβουλος του Αμερικανού επικεφαλής ασφαλείας των ΗΠΑ και πως διατηρούσε στενές επαφές με την ΕΥΠ.
Όμως έκανε το μοιραίο λάθος: όσα συμβούλευε τη μητέρα το πρωί, το βράδυ εκείνη τα άκουγε και από τους απαγωγείς! Και τότε άρχισε όπως είπε η ίδια να σκέφτεται πως… κάτι δεν πάει καλά.
Η οφθαλμίατρος άκουσε τον κατηγορούμενο να της λέει να δώσει τις 320.000€ που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει και τις υπόλοιπες 300.000€ (620.000€ τα λύτρα που είχαν ζητήσει οι απαγωγείς) να τα δώσει σε δόσεις! Το ίδιο ακριβώς της είπαν, στην τελευταία επικοινωνία, και οι απαγωγείς. Και τότε η μητέρα υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει και αποφάσισε να μιλήσει στην αστυνομία.
Στην κατάθεσή της, η μητέρα του 26χρονου, κατέρριψε και τον ισχυρισμό του 72χρονου ότι ο ίδιος ο Μάριος «σκηνοθέτησε» την απαγωγή του. Ο νεαρός, που εργαζόταν ως χειριστής μηχανημάτων στο ιατρείο της μητέρας του, δεν είχε –σύμφωνα με την οφθαλμίατρο- κανένα λόγο να σκηνοθετήσει την απαγωγή του, αφού ήταν διαχειριστής της οικογενειακής περιουσίας και κυρίως των τραπεζικών λογαριασμών!
Όσοι εμπλέκονται στην απαγωγή ήταν γνωστοί μεταξύ τους. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων, την οποία επισκεπτόταν συχνά ο Μάριος μαζί με τον 72χρονο. Έχουν επίσης συλληφθεί ένας επιπλοποιός, δυο τοξικομανείς, ένας άνεργος και η γυναίκα που έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.