Επιτέλους λευκός καπνός πάνω από το Δημαρχείο της Αιγιάλειας. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, στο θέμα διόδια , πάντως το ότι δεν περισσεύει κανένας και πως όλοι πρέπει να συστρατευτούν για το καλό της Αιγιάλειας άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Η δεύτερη συνάντηση των υπευθύνων της Ολυμπίας Οδού, με τον Δήμαρχο και τους φορείς διενεργήθηκε σε θετικό κλίμα.
Κατά τις 11 το πρωί οι Κύριοι Παπανικόλας Παναγιώτης και Παπανδρέου Κώστας επί δύο και πλέον ώρες μίλησαν με τον Δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, τους προέδρους των Συλλόγων Μηχανικών, Δικηγόρων, Εμπόρων Αγροτικού και Εργατικού Κέντρου.
Τέθηκαν όλα τα αιτήματα στο τραπέζι, οι απεσταλμένοι πήραν το μήνυμα και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα, των επαφών, των κινητοποιήσεων, των ψηφισμάτων.

[the_ad id=”46371″]

Οι υπεύθυνοι της Ολυμπίας Οδού μιλώντας στο Aigialeiapress, είπαν πως θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους την ιδιαιτερότητα της περιοχής. Τόνισαν όμως πως μέχρι να λειτουργήσει η χιλιομετρική χρέωση και οι περεταίρω εκπτώσεις της Ολυμπίας, πρέπει οι πολίτες, ιδιαίτερα αυτοί που μετακινούνται καθημερινά να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα εκπτωτικά κουπόνια που έχουν τεθεί σε λειτουργία εδώ και λίγο καιρό και φτάνουν μέχρι και το 40% και φυσικά να εκμεταλλευτούν την τετράωρη έκπτωση. Κάτι που όπως είπαν, σύμφωνα με μετρήσεις, φαίνεται πως χρησιμοποιούν ελάχιστοι.
Οι φορείς αρνήθηκαν να μιλήσουν, καθώς μες στην ημέρα θα υπάρξει κείμενο που θα αντιπροσωπεύει και αυτούς αλλά και τη Δημοτική Αρχή σε κοινή γραμμή πλεύσης.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος Μιλώντας στο aigialeiapress τόνισε πως ο Δήμος χωρίστηκε στα δύο, όπως είπε χαρακτηριστικά : Από Καλλικρατικός έγινε και πάλι Καποδιστριακός με την έλευση των διοδίων.
Ενώ τόνισε πως το λογισμικό που ετοιμάζεται για την χιλιομετρική χρέωση θα εφαρμοστεί πρώτη φορά στην Αιγιάλεια. Πρόκειται να τεθεί σε ισχύ σε πέντε με έξι μήνες από σήμερα και θα λύσει πολλά από τα προβλήματα του κόσμου.

[the_ad id=”46274″]

Για τη συνέχεια με πρωτοβουλία του Δημάρχου και την ομόφωνη συμφωνία όλων των τοπικών φορέων αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο που θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με τις εξής συγκεκριμένες προτάσεις και με άμεσο χρονικό ορίζοντα υλοποίησής τους :
1.Να γίνει πλήρης και ακριβής καταγραφή, μέσω των φορέων, όλων των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά και εξυπηρετούνται για το σκοπό αυτό ,από τον συγκεκριμένο σταθμό.
2.Ταυτόχρονα ο Δήμος θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει ευρεία κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των τοπικών Βουλευτών, του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη, της Εκκλησίας και όλων των τοπικών φορέων για να τεθούν υπόψη τους όχι μόνο το θέμα της μείωσης της τιμής των διοδίων αλλά και το ζήτημα της ασφάλειας της παλαιάς εθνική οδού όπως και αυτό των αντιπλημμυρικών έργων.
3.Τέλος,να επιδιωχθεί άμεσα μια συνάντηση παρουσία και των τοπικών φορέων με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη ώστε να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις με τη συνδρομή των θεσμικών πλέον οργάνων της Πολιτείας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46371″]

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]