Μετά τις ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αιγίου παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας έκανε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας είχε χθες ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στ.Θεοδωρακόπουλος προκειμένου να ενισχύσει το αίτημα του Νοσοκομείου Αιγίου για την έλευση στην περιοχή ενός γιατρού Ακτινολόγου προκειμένου να τεθεί άμεσα σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος που επιτέλους έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιγιάλειας.
Από τις επαφές που είχε ο Στ.Θεοδωρακόπουλος θεωρεί πως οι εξελίξεις θα είναι θετικές και μάλιστα άμεσα.
Όπως έχει γράψει ο «Ημ» από τις αρχές της περ.εβδομάδας άρχισαν να φτάνουν τα βασικά εξαρτήματα του τομογράφου που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου κ΄.Φωτόπουλου εντός ενός μηνός περίπου θα πρέπει να έχει γίνει η συναρμολόγηση και παράλληλα οι έλεγχοι που απαιτούνται για τη λειτουργία του. Κατόπιν θα ακολουθήσει η εκπαίδευση προσωπικού και δοκιμαστική χρήση και εάν όλα πάνε καλά στις αρχές του νέου έτους θα πάψει η ταλαιπωρία για τους πολίτες της Αιγιάλειας που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Πάτρα προκειμένου να κάνουν αξονική τομογραφία, με κίνδυνο πολλές φορές για τη ζωή τους.
Στο πλαίσιο αυτό και τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης της σχετικής μονάδας ήταν και η παρέμβαση Θεοδωρακόπουλου στο υπουργείο Υγείας.