Ελλείψει δημοσιότητας, άλλων υπόγειων ρευμάτων και κινήσεων που καθορίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό τα δημοτικά, η διαδικασία εντός της δημοτικής αρχής για την εκλογή νέου προέδρου, λαμβάνει διαστάσεις «σπουδαίου γεγονότος» παρά την πραγματική βαρύτητα του θέματος.Στην πραγματικότητα, αυτό που θα έχει αξία είναι εάν από την «αντίθεση» στην πρόταση του δημάρχου για την Μαρία Μπιρπανάγου, θα προκύψει μία ομάδα συγκροτημένη που θα αποτελέσει τον πυρήνα ενός νέου συνδυασμού με νέο υποψήφιο. Έχοντας ήδη επιβεβαιωθεί από αρκετές πλευρές: ο Θανάσης Παναγόπουλος προτίθεται να είναι υποψήφιος για πρόεδρος του Δ.Σ.. επιχειρώντας να εκφράσει την αντίθετη άποψη από αυτή του δημάρχου για ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον.
Άλλωστε, παρότι δεν δηλώνεται επίσημα, ο Παναγόπουλος προσπαθεί να «χτίσει» προφίλ υποψηφίου δημάρχου και στην εσωπαραταξιακή διαδικασία για τον πρόεδρο θα μετρήσει και «κουκιά». Καταμέτρηση πλασματική κατά βάση για οποιαδήποτε συμμαχία στο μέλλον, αλλά σίγουρα θα δώσει τροφή για σενάρια και ψιθύρους.
Ημερομηνία προς το παρόν δεν έχει οριστεί για το πότε θα στηθεί η κάλπη στη δημοτική αρχή, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», κάτι που αναμένεται να κάνει εντός της εβδομάδας ο Θεοδωρακόπουλος. Ο δήμαρχος φυσικά γνωρίζει τα όσα συζητούνται εντός του συνδυασμού του και έχει έναν επιπλέον λόγο –και λόγω πείσματος- να μην υποκύψει στην κόντρα που του άνοιξαν μέσα στην ομάδα, επιμένοντας στην πρότασή του για τη Μαρία Μπιρπανάγου.
Βεβαίως όσο είναι σε εκκρεμότητα το θέμα του προέδρου, δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοινώσει και τους αντιδημάρχους, περιορίζοντας έτσι πικρίες και αντιδράσεις. Μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι πραγματικά οι προθέσεις του για τα πρόσωπα που θα παραμείνουν ή θα επιλεγούν για να αναλάβουν τις θέσεις των αντιδημάρχων.
Όλα τα παραπάνω στο «θαυμαστό» κόσμο των δημοτικών της Αιγιάλειας, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, αποκτώντας ενιαία συνείδηση και έκφραση αλλά κυρίως να επιβιώσει οικονομικά τόσο ο δήμος όσο και οι δημότες του.

ΘΑΔΙΑΦΥΛΑΞΩ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Μιλώντας χθες στον «Ημ» ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οποιαδήποτε κίνηση γίνεται δεν είναι δυνατή να διασπάσει την ενότητα του συνδυασμού. Μπορεί να υπάρχουν σκέψεις και απόψεις που δεν είναι όμως ικανές να ανατρέψουν την ενότητα και το έργο της παρούσας θητείας. Βεβαίως εγώ είμαι αυτός που θα πρέπει να διαφυλάξω την ενότητα και στο πλαίσιο αυτό κινούμαι πάντα για το καλό του τόπου πρωτ`απ`όλα αλλά και της παράταξής μου».