Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πιο λαμπερά, με τη βοήθεια των παιγνιδιών, το κουκλοθέατρο, τη ζωγραφική, τις κατασκευές αλλά και τη δημιουργική έκφραση, γεμάτα αγάπη θα χαρίσουν χαμόγελα και μοναδικές στιγμές στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.
Μέσα από τα χρώματα τα παιδιά, θα εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα, θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και θα καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα τους. Θα μείνουν ενθουσιασμένα από τις δημιουργίες τους.
Ο φούρναρης των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο, χρόνια τώρα, πλάθει και ψήνει τα γλυκά για να προλάβει το χρόνο πριν γυρίσει… Οι μικροί μας φίλοι θα νοιώσουν την αγάπη και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων. Αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι σαν τα άλλα. Αυτά τα Χριστούγεννα είναι Μαγικά!
Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη φόρεσε τα γιορτινά της.
Καλώς ήλθατε στη Μαγεία των Χριστουγέννων!!

[the_ad id=”46371″]

 

Κυριακή 26 Νοεμβρίου
5.30 – 7.30 το απόγευμα.
«Ανθοδετική Χριστουγέννων και χριστουγεννιάτικος στολισμός με φυσικά υλικά».
Οι μεγάλες μας φίλες και οι φίλοι, θα γνωρίσουν την πανάρχαια τέχνη της δημιουργίας διακοσμητικών συνθέσεων από φυτά του κήπου μας, ξηρούς καρπούς κ.λ.π.
Για μεγάλους και παιδιά από 13 έως 3 ετών. Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Επίδειξη και παρουσίαση από την εικαστικό Μαίρη Μουζακίτη.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
6.00 – 7.00 το απόγευμα.
Παρουσίαση βιβλίου «Δημοσιεύσεις και Ενθυμήματα». Του Ιατρού Νικόλαου Μαγκανιώτη. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά αδημοσίευτες προσωπικές εμπειρίες του συντοπίτη μας ιατρού – συγγραφέα, αλλά και αναφορές σε ενδιαφέροντα ιατροκοινωνικά θέματα.
Στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης. Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για όσους αγαπούν τη γνώση και τις εμπειρίες. Θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Φάνης Ζουρόπουλος, θα σχολιάσει η φιλόλογος Βάνα Μπεντεβή.

[the_ad id=”46274″]

 

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου
5.30 – 7.00 το απόγευμα
«Θεατρικό παιγνίδι». Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιγνίδι θα διερευνήσουν ότι υπάρχει γύρω τους και θα συνειδητοποιήσουν ότι και τα ίδια έχουν μία θέση, σε ότι κινείται γύρω από αυτά.
Αφήνουμε την εσωστρέφεια πίσω μας και εξωτερικεύουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας!

Για παιδιά από 5 έως 14 ετών. Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Με τη θεατρολόγο Γιάννα Στεφανάτου.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου
5.30 – 7 το απόγευμα.
«Βλέπω παιδική ταινία». Τα παιδιά θα δουν αλλά και θα μάθουν να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. Συζητάμε με τα παιδιά για τη ταινία και γίνονται τα ίδια πρωταγωνιστές.
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αγγελοπούλου, τη Βασιλική Ταξιαρχοπούλου, τονΑλεξη Φιλιπποπουλο, τη Βίκυ Καρβέλα και την Κούλα Τρακαδά.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου
5.30 – 7.00 το απόγευμα.
«Κόβω, κολλάω, χρωματίζω και το δένδρο μου στολίζω».
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτιά, χρώματα, μολύβια, πλεξιγκλάς, κουμπιά, μπαχαρικά κ.λ.π. Τα παιδιά εξασκούν το μυαλό και τα χέρια τους και φτιάχνουν μικρά έργα τέχνης.
Για παιδιά 7-12 ετών. Στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης με την Κούλα Τρακαδά, τη Βασιλική Ταξιαρχοπούλου, τη Γωγώ Παπαφράγκου, τον Αλεξη Φιλιπποπουλο, τη Βίκυ Καρβέλα και τη Νόνη Λάφη.

[the_ad id=”46371″]

 

Ο Φούρναρης θα είναι κοντά μας, για να μας γλυκαίνει με τα υπέροχα γλυκά του.
Η συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα είναι με ελεύθερη είσοδο. Για τις εκδηλώσεις «θεατρικό παιγνίδι» και «Κόβω, κολλάω, χρωματίζω και το δένδρο μου στολίζω», λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων με δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 26910-62562 τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και στα κινητά 698 446 3722, 697 905 5162. .
Ο χώρος που θα γίνουν οι δραστηριότητες είναι στην αίθουσα της βιβλιοθήκης στο Αίγιο, στην οδό Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από τη Φανερωμένη).
Για περισσότερες πληροφορίες στο site της βιβλιοθήκης www.ioniosvivliothiki.blogspot.gr

Σε περίπτωση ακύρωσης ή αλλαγή ώρας κάποιας εκδήλωσης, θα γίνει σχετική ενημέρωση τόσο στο site της βιβλιοθήκης όσο και στο Τοπικό Τύπο.. .

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]