«Χειμώνας στην αγκαλιά της Βιβλιοθήκη σου…» Αυτό το χειμώνα η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου ανοίγει την αγκαλιά της στους μικρούς και τους μεγάλους φίλους. Το βιβλίο θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια μας, θα γίνουμε πρωταγωνιστές στις δραστηριότητες, θα δουλέψουμε ομαδικά και θα συνεργαστούμε με άλλα παιδιά, θ’ ανοίξουμε τα φτερά μας για να ταξιδέψουμε σε ταξίδια μακρινά, στον κόσμο των συναισθημάτων και της τέχνης. Αυτούς τους δύο θαυμαστούς και χαρούμενους μήνες περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να τους περάσουμε μαζί….

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου
6.00-7.30 το απόγευμα.
«Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε». Οι φίλοι μας τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν με λέξεις, μπορούν όμως να επικοινωνήσουν μαζί μας. Ελάτε να γνωρίσουμε τη γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιούν τα ζώα, τις εκφράσεις, τις φωνές τους.
Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή – Είσοδος ελεύθερη. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης. Με τη Σία Σοφιανοπούλου από το Φιλοζωικό Σύλλογο Ακράτας

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
10.15 το πρωί.
«Γνωρίζω τη Βιβλιοθήκη μου». Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το χώρο της βιβλιοθήκης, να γνωρίσουν τα βιβλία και τη θέση τους στη βιβλιοθήκη. Θα ζωντανέψουμε όλοι μαζί ένα παραμύθι. Από τους εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης Μαργαρίτα Χαραλαμπίδη, τη Γωγώ Παπαφράγκου και τον Άγγελο Παπαδημητρίου.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου
6.00 το απόγευμα.
Ευχάριστος χειμωνιάτικος καφές. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης. Για όλες τις ηλικίες. Με Προεγγραφή.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου
11.00-12.30 το πρωί.
«Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε». Μπορούμε να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε και σε κάθε περίπτωση να προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε λέξεις που εκφράζουν ευγένεια και σεβασμό.
Για παιδιά 8-12 ετών. Με Προεγγραφή – Είσοδος ελεύθερη. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης. Με τους εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης Άγγελο Παπαδημητρίου και τη Γωγώ Παπαφράγκου.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου
11.00-12.30 το πρωί.
«Η φιλία». Οι φιλίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωματική και ψυχολογική ευεξία του παιδιού. Μία σωστή φιλία βοηθά ώστε η ζωή μας να είναι πιο χαρούμενη.
Για παιδιά 8-12 ετών. Με Προεγγραφή – Είσοδος ελεύθερη. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης. Με τους εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης Άγγελο Παπαδημητρίου και τη Γωγώ Παπαφράγκου.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου
7-00-8.30 το απόγευμα
«Αμφίδρομα». Παρουσίαση της ποίησης του συμπολίτη μας Θύμιου Φαλτάκα. Για το συγγραφέα θα μιλήσει ο Τάσος Λέρτας Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας. Την παρουσίαση θα κάνει η Μαίρη Ζαχαράκη Δημοσιογράφος και η Τόνια Κωστοπούλου Εκπαιδευτικός. Την εκδήλωση θα ομορφύνει η παρουσία του εκδότη Κωνσταντίνου Ζαχαράκη.
Τα κείμενα επιμελήθηκαν η Χριστίνα Βέργου Αρχαιολόγος και ο Άγγελος Παπαδημητρίου Φιλόλογος. Η ποιητική βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από τον Πάνο Πιερράτο υπεύθυνο της Ορχήστρας «Μουσική Οδύσσεια». Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου
8.00 το βράδυ
«Μια φορά και ένα τραγούδι». Μία ξεχωριστή συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (παλιό Νοσοκομείο), με μαέστρο την εξαίρετη σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη.
Για όλες τις ηλικίες. Με Προεγγραφή. Υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγιαλείας.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου
8.00 το βράδυ
«Μια φορά και ένα τραγούδι». Μία ξεχωριστή συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (παλιό Νοσοκομείο), με μαέστρο την εξαίρετη σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη.
Για όλες τις ηλικίες. Με Προεγγραφή. Υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγιαλείας.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
11.00-13.00 το πρωί (1η Συνάντηση)
«Η διαδρομή μιας κόκκινης χάντρας». Δένουμε κουμπιά, χάντρες, κλωστές, νήματα και τα μετατρέπουμε σε όμορφα κοσμήματα.
Για παιδιά από 8 έως 12 ετών. Με Προεγγραφή. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης. Με τους εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης Νόνη Λάφη, Καλή Μπαλτιμά και Μαργαρίτα Χαραλαμπίδη. Μικρή συμμετοχή 4€ και για τις δύο συναντήσεις.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου
11.00-13.00 το πρωί (2η Συνάντηση)
«Η διαδρομή μιας κόκκινης χάντρας». Δένουμε κουμπιά, χάντρες, κλωστές, νήματα και τα μετατρέπουμε σε όμορφα κοσμήματα.
Για παιδιά από 8 έως 12 ετών. Με Προεγγραφή. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης. Με τους εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης Νόνη Λάφη, Καλή Μπαλτιμά και Μαργαρίτα Χαραλαμπίδη.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου
5.00-6.30 το απόγευμα.
«Το καρναβάλι των ζώων». Δραστηριότητες με εικόνες και μουσική.
Για παιδιά 6-8 ετών. Με Προεγγραφή – Είσοδος ελεύθερη. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης. Με τον Διαμαντή Γαβριηλίδη και με τους εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης Άγγελο Παπαδημητρίου και Χριστίνα Βέργου.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
7.15-8.15 το βράδυ
«Τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων». Εορταστική μουσικό-φιλολογική βραδιά.
Για όλες τις ηλικίες. Είσοδος ελεύθερη . Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (παλιό Νοσοκομείο). Από την Ιόνιο Βιβλιοθήκη, την Ορχήστρα «Μουσική Οδύσσεια», σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
11.00-12.30 το πρωί
«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώστης κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινήσει».
Αφήγηση παραμυθιών και τραγούδια που διαπραγματεύονται την τέχνη της ύφανσης. Παιγνίδι και εργαστήριο κατασκευής αργαλειού.
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Με Προεγγραφή – Είσοδος ελεύθερη. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης. Με τους εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης Γωγώ Παπαφράγκου, Σιμώνη Ματσινοπούλου και Άγγελο Παπαδημητρίου.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου
11.00-12.30 το πρωί
«Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στους δρόμους της πόλης μας».
Περαντζάδα στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου. Λέμε τα κάλαντα και ανταλλάσουμε ευχές. Με μέλη της Ορχήστρας «Μουσική Οδύσσεια». Συμμετοχή παιδιών από 5 ετών με τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου
6.00-7.30 το απόγευμα
«Με ένα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο ονειρεύομαι».
Μία συνάντηση με τους μικρούς μας φίλους. Ελάτε να ζωντανέψουμε όλοι μαζί τους ήρωες Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και να δημιουργήσουμε με τη βοήθεια της φαντασίας μας.
Από τη συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου.
Για παιδιά από 6-12 ετών. Με Προεγγραφή – Είσοδος ελεύθερη. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου
11.00- 12.30 το πρωί
«Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους δρόμους της πόλης μας».
Περαντζάδα στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου. Λέμε τα κάλαντα και ανταλλάσουμε ευχές. Με μέλη της Ορχήστρας Μουσική Οδύσσεια. Συμμετοχή παιδιών από 5 ετών με τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου
11.00- 12.30 το πρωί
«Μία αυτοσχέδια Ορχήστρα». Κατασκευάζουμε όργανα και οργανώνουμε μία αυτοσχέδια Ορχήστρα.
Με τον μουσικό Πάνο Πιερράτο και τους εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης Καλή Μπαλτιμά και Χριστίνα Βέργου.
Για παιδιά από 7-12 ετών. Με Προεγγραφή – Είσοδος ελεύθερη. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης.

Παρακαλούμε όπου αναγράφεται «με προεγγραφή» να επικοινωνείτε έγκαιρα με τη Βιβλιοθήκη τις ώρες λειτουργίας της για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 26910-62562, κιν 698-040-4466.