oaee_21Νέος «πονοκέφαλος» για τη δημοτική αρχή και τον εμπορικό κόσμο της Αιγιάλειας προέκυψε ξαφνικά, με την προωθούμενη κατάργηση του υποκαταστήματος του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων που προωθούνται από τον Οργανισμό.Πριν καλά –καλά η Αιγιάλεια προλάβει να ανακουφιστεί για την αποφυγή της ταλαιπωρίας από την παραμονή της ΔΟΥ στο Αίγιο, ο εμπορικός κόσμος μπαίνει σε νέες περιπέτειες αφού με ανοιχτό το θέμα της υποβάθμισης του Τελωνείου, προκύπτει ένα ακόμα ζήτημα με εισήγηση για «απορρόφηση» του υποκαταστήματος του ΟΑΕΕ από το κατάστημα της Πάτρας.
Από πλευράς δημάρχου η χθεσινή ημέρα (με του έγινε γνωστή η προωθούμενη ρύθμιση) ήταν αφιερωμένη στην συγκεκριμένη υπόθεση με τον Στ.Θεοδωρακόπουλο να μη διστάζει να μιλήσει σε ιδιαίτερα… έντονο ύφος στην αρμόδια υπηρεσιακή παράγοντα του Οργανισμού. Ταυτόχρονα ξεκίνησε ένα μαραθώνιος επαφών σε πολιτικό επίπεδο αλλά και συντονισμός κινήσεων με τον Εμπορικό Σύλλογο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο γραφείο του Αιγίου υπάγονται περί τους 4.500 ασφαλισμένους σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα που θα κληθούν να μεταβαίνουν στην Πάτρα για την εξυπηρέτησή τους…

Άμεσα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του Νταβλούρου
Όπως ήταν αναμενόμενο ο δήμαρχος Αιγιαλείας και οι φορείς της πόλης απευθύνθηκαν εξ αρχής στο βουλευτή Θανάση Νταβλούρο αφού η συνεργασία όσον αφορά το θέμα της ΔΟΥ έχει δημιουργήσει μια σημαντική παρακαταθήκη για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την Αιγιάλεια.
Από την πλευρά του ο Αχαιός βουλευτής δεν άφησε χρόνο να πάει χαμένος και ήδη είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Εργασίας κ΄.Παναγιωτόπουλο μεταφέροντας το αίτημα της Αιγιάλειας. Ωστόσο τα γεγονότα στο υπουργείο Εργασίας (αναλυτικό ρεπορτάζ σελ.11) δεν άφησαν περιθώριο στον υφυπουργό να ασχοληθεί χθες με το θέμα, χωρίς να αποκλείεται σήμερα να υπάρξει νέα συνάντηση με τον Αχαιό βουλευτή.

Η Συντονιστική Φορέων της Αιγιάλειας πήγε… δημαρχείο
Σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της Αιγιάλειας, πραγματοποιήθηκε υ στο Δημαρχείο Αιγιάλειας, παρουσία του Δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου και του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Φιλιππόπουλου.
Παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Αρίστος Τηλιγάδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Ευάγγελος Ευαγγελίου, ο πρόεδρος των υδραυλικών κ. Μάρκουλας και εκ μέρους των λογιστών ο κ. Τσουκαλάς.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην παραμονή του ΑΤΕΙ και του Τελωνείου στο Αίγιο και στη σύνδεση του νέου αυτοκινητόδρομου της “Ολυμπίας Οδού” με την Αιγιάλεια και το νέο λιμάνι Αιγίου. Επίσης, συζητήθηκε η επανεκκίνηση των εργασιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αιγιάλεια και κατατέθηκε η πρόταση της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης, για επέκταση του προαστιακού των Πατρών έως και την Αιγείρα.
Για όλα τα παραπάνω έγινε εκτενής συζήτηση με ουσιαστικές τοποθετήσεις από όλους τους παρόντες και αποφασίστηκε κοινός αγώνας με συλλογική προσπάθεια, πάντα με την στήριξη των Βουλευτών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγιάλειας και φυσικά όλων των φορέων, συλλόγων και σωματείων της Αιγιάλειας.