Ένας ακόμα πνιγμός, αυτή τη φορά νέου ανθρώπου, προστίθεται στις τραγικές ειδήσεις των ημερών που έρχονται από την παραθαλάσσια Αιγιάλεια. Αυτή τη φορά, ένα 21χρονο παιδί, ο Αλέξανδρος Κουτρουμάνης του Αθανασίου, κάτοικος εν ζωή Κερατσινίου Πειραιά, έχασε τη ζωή του την ώρα που έκανε ανέμελος το μπάνιο του μαζί με έναν φίλο του, στην παραλία Νικολεΐκων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπολιμεναρχείου Αιγίου, ο νεαρός γύρω στη 1.10 το μεσημέρι βούτηξε για κατάδυση από πλαστική φουσκωτή λέμβο, στην οποία επέβαινε με έναν φίλο του και η οποία βρισκόταν σε απόσταση 20 μέτρων από την ακτή. Επειδή όμως αργούσε να επανέλθει στην επιφάνεια, ο φίλος του κάλεσε βοήθεια και ειδοποιήθηκε αμέσως η υπηρεσία. Επαγγελματίας δύτης βούτηξε στο σημείο όπου είχε χαθεί ο νεαρός σε βάθος 15 περίπου μέτρων, ανασύροντάς τον δυστυχώς νεκρό.

Όπως καταθέτουν συγχωριανοί, η οικογένεια του παλικαριού διατηρούσε πολλά χρόνια εξοχικό σπίτι στα Νικολέικα και περνούσε πάντα τις διακοπές του εδώ. Ο 21χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Αιγίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και ακολούθως στο Νοσοκομείο του Ρίου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ από το αρμόδιο Υπολιμεναρχείο Αιγίου διενεργείται προανάκριση.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ: Το περιστατικό συνέβη ακριβώς μπροστά από τον άδειο πύργο του ναυαγοσώστη στα Νικολέικα… Το γεγονός φυσικά, επαναφέρει δραματικά την έλλειψη ναυαγοσωστών σε αρκετές πολυσύχναστες παραλίες της Αιγιαλείας. Πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για τυχαία περιστατικά, καθώς τρεις πνιγμοί μέσα σε 20 μέρες χαρακτηρίζονται επάξια ως επιδημία.

filodimos.gr