«Να δικαστούν όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα από τον Ανδρέα και έπειτα για εσχάτη προδοσία» ζητά με επιστολή – παρέμβαση ο Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση πλέον ακόμα και με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο που έχει ταχθεί υπέρ της προστασίας και παροχής βοήθειας και φαγητού σε μετανάστες.Κάνοντας λόγο για το… Ισλάμ που έρχεται ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αφού χαρακτηριστικά σημειώνει: «Τις τελευταίες αυτές ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες του μοχθηρού προσώπου, που έχει το Ισλάμ ως θρησκεία! Στις 12 Οκτωβρίου ε.ε. στη μικρή πόλη Κανάτα, κοντά στη Δαμασκό, από Ισλαμιστές αντάρτες κατακρεουργήθηκε, τυφλώθηκε και στραγγαλίσθηκε ο Ορθόδοξος ιερεύς π. Σωτήριος. Τα περισσότερα θα διαβάσετε στο τέλος του παρόντος σημειώματός μας.

Εξ άλλου τον Σεπτέμβριο 2012, αν ενθυμείσθε, σε όλες σχεδόν τις Χώρες έγιναν ή και συνεχίζονται αιματηρές διαδηλώσεις από Μουσουλμάνους, επειδή κάποια ταινία κάποιου άγνωστου μάλλον σκηνοθέτη παρουσίασε σκηνές, οι οποίες θίγουν το πρόσωπο του Μωάμεθ. Μάλιστα σε κάποια Χώρα της Ανατολής έκαψαν ζωντανό τον εκεί Πρέσβυ της Αμερικής!
Δεν εγκρίνουμε βέβαια το περιεχόμενο της ταινίας αυτής, ούτε καί την καθ” οιονδήποτε τρόπο προσβολή των θρησκευτικών ειδώλων, συμβόλων ή και προσώπων, όποια και άν είναι αυτά, όπου και αν ανήκουν!
Παράλληλα όμως και εξ ίσου δεν μας ευρίσκουν σύμφωνο και κάποιες υπέρ των Μουσουλμάνων μεταναστών στη Χώρα μας προστατευτικές Δηλώσεις διακεκριμένων Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπάθειά τους, όπως π.χ. φαίνεται από τις παρακάτω δηλώσεις:
«Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν ……για να υπερασπιστούν τον Χριστό. Τον Χριστό που η Χ.Α τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών. Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;» Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού; Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; …… Κανείς δεν μπορεί να παίζει «εν ου παικτοίς». Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου».
Όσον αφορά τις βιαιότητες τονίζει: «Ούτε πάλιν εγκρίνουμε τις βιαιότητες των όποιων θρησκευτικών οπαδών, οποιουδήποτε δόγματος ή και θρησκεύματος, παρά το γεγονός, ότι για την υπεράσπιση της Πίστεώς μας κατά το παρελθόν έχει χυθή πολύ αίμα, όπως π.χ. κατά την περίοδο του Αρειανισμού! (Αυτή η πτυχή είναι ένα σημείο, στο οποίο θα επανέλθουμε μελλοντικά) Πλήν όμως το Ισλάμ, μετά του οποίου ιδιαίτερο έρωτα παρουσιάζουν τώρα τελευταία τα ΜΜΕ με της Τουρκικής παραγωγής ταινίες ή και τις ανάλογες τηλεοπτικές σειρές, αποτελεί ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο για την πολιτισμένη Ευρώπη, καί μάλιστα για την χριστιανική Ευρώπη, συνεπώς δε και για την φιλτάτη μας Πατρίδα, την Ελλάδα μας! Δεν προφητεύουμε! Απλά, λογικά σκεπτόμενοι, μπορούμε να προβλέψουμε ότι σε δυό ή τρείς δεκαετίες η Ελλάδα, χωρίς πόλεμο και χωρίς βιαιότητες, θα έχει μετατραπεί σε μία Μουσουλμανική Χώρα! Η αθρόα εισαγωγή «οικονομικών μεταναστών», η υπεργεννητικότης των Μουσουλμάνων καί οι μικτοί γάμοι μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, που θα αυξάνωνται με τον καιρό, αναπόφευκτα θα φέρουν την κατάληψη της Χώρας. Άλλωστε αυτό το είχε προβλέψει προ ετών ο Τούρκος Ηγέτης Οζάλ! «Θα κατακτήσουμε την Ευρώπη με τίς γεννήσεις των Τούρκων υπηκόων»!! είχεν είπει.
Με τα δεδομένα αυτά όσοι εκυβέρνησαν την Ελλάδα από τον Ανδρέα Παπανδρέου καί έπειτα θα έπρεπε να δικασθούν «επί εσχάτη προδοσία»! Στη Δημοκρατική Γαλλία ο Γάλλος Υπουργός των Εσωτερικών κ. Μανουέλ Βάλς, απευθυνόμενος πρός τους Μουσουλμάνους μετανάστες στη Χώρα του, είχε το θάρρος να είπει τά εξής βαρυσήμαντα λόγια: «Οι Μουσουλμάνοι δεν χρειάζεται να αποκηρύσσουν την άσκηση της θρησκευτικής τους πίστεως ή να απαρνούνται τις ρίζες τους όσο ζούν στη Γαλλία, ωστόσο, προειδοποίησε, ότι, όσοι όμως από αυτούς δεν σέβονται τους νόμους και τις αξίες της Γαλλικής Δημοκρατίας θα αποτελούν απειλή για τη δημόσια τάξη, γι’ αυτό και θα απελαύνονται. Οι ιεροκήρυκες του μίσους, οι οπαδοί του σκοταδισμού, οι φονταμενταλιστές, εκείνοι που τάσσονται εναντίον των αξιών μας και των θεσμών μας δεν έχουν θέση στη δημοκρατία της Γαλλίας» (βλ. ΕΣΤΙΑ, 26.09.2012, σελ. 5) Οι δικοί μας πολιτικοί Ταγοί, αντιθέτως και τις πύλες της Χώρας άφησαν αφύλακτες και τη Θράκη παρέδωσαν στη βουλιμία των Μουσουλμάνων και της Τουρκικής προπαγάνδας! Η απομάκρυνση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου από τη Θράκη το αποδεικνύει! Το Ισλάμ λοιπόν έρχεται! Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο όλοι οι υπαίτιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη «επί εσχάτη προδοσία»!
Αλλά και εμείς οι εκκλησιαστικοί Ταγοί θα πρέπει να κλάψουμε πολύ πικρά, επειδή δεν υψώσαμε την φωνή μας τότε που έπρεπε. Καί όμως ακόμη και ο κίνδυνος του προσηλυτισμού είναι ορατός! Επί παραδείγματι στην Ιταλία αναφέρεται η προσέλευσις στον Ισλαμισμό 70.000 περίπου Ιταλών Ρωμαιο-καθολικών χριστιανών!!!!»