Παρότι χθες βράδυ τα μέτρα πέρασαν με «153» ψήφους, όλη η διαδικασία εντός του Κοινοβουλίου, οι υψηλοί τόνοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο τρόπος που κύλησε η όλη διαδικασία, συνθέτουν ένα σκηνικό… ελληνικής «παραφροσύνης» αφού κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει η αυριανή ημέρα. Η ένταση που πλέον προκλήθηκε, το εσωτερικό θέμα που άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ μετά τις 6 διαγραφές και το εκρηκτικό σκηνικό, εντός κι εκτός βουλής, είναι αμφίβολο εάν θα καταλαγιάσει με την ψήφιση του προϋπολογισμού που αναμένεται να εγκριθεί το βράδυ της Κυριακής, με μια ισχυρή πλειοψηφία που θα ξεπερνά τις 170 ψήφους.

Το βλέμμα και η αγωνία των Ελλήνων πολιτών από την ερχόμενη Δευτέρα στρέφεται στο εάν θα πάνε όλα καλά να γίνει εκταμίευση της δόσης και κυρίως εάν αυτό το διαβρωμένο πολιτικό σύστημα θα έχει καταφέρει να εφαρμόσει στο ακέραιο αυτά που χθες πήρε την τόλμη να ψηφίσει, δεδομένου ότι γι` αυτή τη διαδικασία απαιτήθηκαν πέντε ολόκληροι μήνες διαβουλεύσεων, από τις εκλογές του Ιουνίου, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να πάει πολύ πίσω η Οικονομία. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει η πολιτική σταθερότητα ώστε να αντιμετωπιστεί και μια ολόκληρη κοινωνία που στην κυριολεξία βγήκε στους δρόμους, με δεδομένο ότι είναι πολύ επώδυνες οι περικοπές και τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν…

ΜΕΙΟΝ ΕΞΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ -ΜΕΙΟΝ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. 
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ έξι βουλευτές και στη ΝΔ άλλον έναν, οι οποίοι διαγράφηκαν λόγω διαφοροποίησης από την επίσημη γραμμή των δύο κομμάτων για στήριξη του πολυνομοσχεδίου. Από την κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης ο οποίος δήλωσε «παρών» και αυτομάτως τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Από το ΠΑΣΟΚ υπήρξαν έξι «διαρροές» με τους Θεόδωρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή να ψηφίζουν «όχι», τους Μάρκο Μπόλαρη, Γιάννη Κουτσούκο και Άντζελα Γκερέκου να δηλώνουν «παρών» και τον Κώστα Σκανδαλίδη να απέχει. Όλοι τους διαγράφηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

 

 

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Χωρίς εκπλήξεις για την Αχαία κύλησε η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Ναι στο πολυνομοσχέδιο ψήφισαν οι Θ. Νταβλούρος από τη ΝΔ και ο Γιώργος Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ. Όχι ψήφισαν ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος και οι Κανελλοπουλού, Χατζηλάμπρου, Νταβρής και Αρβανίτης. Παρών ψήφισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Στο νομό Ηλείας, παρών ψήφισε ο βουλευτής Κουτσούκος, ναι ψήφισαν οι Τζαβάρας, Αυγερινοπούλου, Κοντογιάννης, Μαρίνος, ενώ όχι ψήφισε η Γεωργοπούλου Ευσταθία.

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ναι ψήφισαν οι Σαλμάς, Καραγκούνης και Θ. Μωραϊτης, ενώ όχι οι Βαρεμένος, Τριανταφύλλου Μαρία, Μπαρμπαρούσης και Ν. Μωραίτης. Παρούσα δήλωσε η Νίκη Φούντα.