Το Αίγιο επισκέφτηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γεώργιος Λεχουρίτης για να παραβρεθεί σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου, με θέμα «Προτιμώ Ελληνικά, επιμένω Ελληνικά». Είναι η δεύτερη χρονιά που στα Λύκεια της χώρας έχει εισαχθεί στο πρόγραμμα σπουδών το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας και πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία. Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του μαθήματος οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου με την υποστήριξη των υπεύθυνων καθηγητριών ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ19 και ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕ04.01, διεξάγουν μία έρευνα με θέμα: «Προτιμώ Ελληνικά, επιμένω Ελληνικά». Οι μαθητές του σχολείου είναι ενήλικες, εργαζόμενοι και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανησυχία για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας καθώς τους τρόπους αντιμετώπισής της διότι αντιμετωπίζουν τις συνέπειές της στην καθημερινότητά τους.
Θεωρήθηκε λοιπόν σκόπιμο να απευθυνθούν με e-mail στο ΙΝΚΑ ζητώντας πληροφορίες σχετικά με οικονομικά και στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ωφέλεια της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας από την αγορά Ελληνικών προϊόντων. Σε αυτό το απλό e-mail που έστειλαν ευελπιστώντας μια μικρή απάντηση, ο κ. Λεχουρίτης όχι μόνο απάντησε αλλά με ιδιαίτερη θέρμη προσφέρθηκε να έρθει ο ίδιος στο σχολείο και να ενημερώσει σχετικά.
Η εκδήλωση αυτή λοιπόν πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπου ο κ. Λεχουρίτης ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του ΙΝΚΑ, μέσω μια παρουσίασης, μίλησε με ειλικρίνεια για τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική πραγματικότητα και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με ερωτήσεις από τους μαθητές. Η εκδήλωση έκλεισε με ντόπια εδέσματα που προσέφερε το σχολείο.
Ο σύλλογος των καθηγητών και ο Διευθυντής του Εσπερινού ΓΕΛ Αιγίου κ. ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ευχαριστούν θερμά τον κ. Λεχουρίτη για την τιμή που έκανε στο σχολείο με την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά τους. Ο κ. Λεχουρίτης απέδειξε ότι ακόμα και στις μέρες δυσπραγίας που ζούμε, ο εθελοντισμός και η έννοια «ενεργός πολίτης» δεν περνούν ακόμα κρίση.