Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Αιγίου «Διέξοδος» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας που λειτουργεί με τη στήριξη του Δήμου Αιγιαλείας, αρχίζει τις δράσεις της με μία ομιλία – συζήτηση από την ψυχολόγο – γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Σκούντζου με θέμα: «Βιώνοντας το άγχος στην καθημερινότητα μας: Πρακτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του».
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/11/12 και ώρα 5μ.μ έως 7μ.μ. στο στέκι της ομάδας «Διέξοδος» στο χώρο παράπλευρα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος (είσοδος από Κλ. Οικονόμου).
Η δομή της ομιλίας θα περιλαμβάνει τόσο τις επιπτώσεις του άγχους στην καθημερινότητα όσο και τις συνέπειες που μπορεί αυτό να επιφέρει στην ψυχική και σωματική υγεία. Θα γίνει αναφορά στις δυσλειτουργικές συμπεριφορές που πολλές φορές οι άνθρωποι αποκτούν για την αντιμετώπιση του άγχους. Επιπλέον, θα προταθεί η υιοθέτηση ενός τρόπου συμπεριφοράς που βοηθάει πραγματικά το άτομο που βιώνει ένα στρεσογόνο γεγονός. Τέλος, θα τονιστεί η άρρηκτη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη σκέψη και στο συναίσθημα (π.χ. άγχος) και με ποιο τρόπο οι αλλαγές σε επίπεδο σκέψης μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 8:00-15:00 στα τηλ. του Κέντρου Πρόληψης 2610226948 & 2610623290.