Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών συμμετείχε για άλλη μια χρονιά με απόλυτη επιτυχία στη διεθνή έκθεση τροφίμων – ποτών «SIAL» που διεξήχθη στο Παρίσι από 21 – 25 Οκτωβρίου 2012. Η προαναφερόμενη έκθεση αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός της χρονιάς καθώς η φήμη της είναι παγκοσμίως γνωστή.
Προσελκύει χιλιάδες εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Φέτος συμμετείχαν 5900 εταιρείες από 100 χώρες που παρουσίαζαν τα προϊόντα τους και την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 140.000 εμπορικοί επισκέπτες από 200 χώρες.
Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία της ΠΕΣ στη Γαλλία ο δ/ντής κ΄.Μίλτος Σταυρόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Από το 1851, οπότε πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η Μεγάλη Έκθεση των Βιομηχανιών Όλων των Εθνών, η σημασία των παγκόσμιων εκθέσεων, ως μεγάλων εκδηλώσεων με θέμα τις οικονομικές, επιστημονικές, και τεχνολογικές ανταλλαγές, αυξάνεται ολοένα.
Αναμφίβολα οι εκθέσεις χρησιμεύουν ως ενδιαφέρουσες πλατφόρμες για την παράθεση και την παρουσίαση της ιστορικής εμπειρίας, ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών, την επίδειξη πνεύματος συνεργασίας και οράματος για το μέλλον.
Για τον λόγο αυτό συμμετέχουμε σε όλες σχεδόν τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές. Αποτέλεσμα και αυτής της προσπάθειάς μας είναι τα τελευταία τρία πολύ δύσκολα χρόνια για την χώρα μας η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών να έχει υπερδιπλασιάσει τις εξαγωγές της με ότι θετικό σημαίνει για την τοπική οικονομία και την απασχόληση καθώς και για την εθνική μας οικονομία μας από την εισροή συναλλάγματος.
Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και υγιείς οικονομικά συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας μας με εξαγωγικό προσανατολισμό.
Παρόλο που η κρίση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην πραγματική οικονομία εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική για τις επιχειρήσεις της χώρας μας που διακρίνονται από εξωστρέφεια και στηρίζονται σε υγιείς βάσεις, επενδύουν δε στην ποιότητα, στις υποδομές και στη τεχνολογία προκειμένου να παράξουν και προσφέρουν στην διεθνή αγορά ένα καλύτερο, και πιο ανταγωνιστικό προϊόν. Αισιοδοξία λοιπόν αλλά και διαρκής προσπάθεια!».