Η εισπραξιμότητα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έχει πέσει κατακόρυφα καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ από τα 1.194.000 σημειώματα του ΕΦΚΑ πληρώθηκαν τα 323.600.

Την ίδια στιγμή πάνω από 150.000 ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πληρώσουν. Μάλιστα το πρόβλημα αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα από τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών αναμένεται να φτάσει τα 480 εκατ. ευρώ το 2017.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει όπισθεν ολοταχώς για τα μπλοκάκια και τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, απειλώντας ευθέως και τα έσοδα του ΕΦΚΑ. Οι υπέρογκες αυξήσεις στις εισφορές, καθώς και οι διαδαλώδεις διαδικασίες υπολογισμού τους που προβλέπει ο νόμος και μένουν πρακτικά ανεφάρμοστες, οδηγούν αναγκαστικά σε αλλαγή πλεύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, είναι έτοιμο σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται διατάξεις που αλλάζουν σημαντικά σημεία του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 και έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2017.
crashonline.gr