Στις κινητοποιήσεις που έχει εξήγγειλε η ΚΕΔΕ συμμετέχουν την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, οι δήμοι της Αχαΐας. Σε Καλάβρυτα, Δυτική Αχαία, Πάτρα, Ερύμανθο και Αιγιάλεια οι δημοτικές υπηρεσίες αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Ενα ακόμη σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δήμαρχοι του νομού, προειδοποιώντας ότι θα αντέξουν το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο.

Από εκεί και πέρα, δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων τους. Ηδη ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, έχει δηλώσει ότι «ψαλιδίζει» από διάφορες υπηρεσίες προκειμένου να πληρώσει τους εργαζόμενους. Το ίδιο τραγικό σήμα στέλνει στην Κυβέρνηση και ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θάνος Καρπής, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, και ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, ο οποίος τονίζει ότι είναι μέσα στους πρώτους 95 δήμους της Ελλάδας που θα κατεβάσει «ρολά» σε έναν μήνα και θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών.

Παράλληλα, οι δήμαρχοι θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις-πορείες στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή, που διοργανώνει η ΚΕΔΕ.
Οι δήμαρχοι τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων είναι το εξής:

Την Τετάρτη, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιρετών στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Θα ακολουθήσει πορεία και συνάντηση στις 13.00 με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Θα προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Την Πέμπτη στις 10.00 σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που οδηγούν τους Δήμους σε κατάρρευση.

filodimos.gr