Ο Σύλλογος Μηχανικών και Εργοληπτών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων είχε μεριμνήσει για την επίσκεψη στο Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ για το θέμα των κατολισθήσιμων οικισμών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος αλλά και ο πρώην υπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος με τον αντιδήμαρχο των τεχνικών έργων κ. Παλαιολόγου ανέλυσαν το θέμα που έχει προκύψει με τους κατολισθήσιμους οικισμούς και κατέθεσαν τη δική τους πρόταση έως ότου το υπουργείο αποφανθεί για το θέμα.
Μιλώντας στον «Ημ.» ο κ. Ταξιαρχόπουλος ανέλυσε την πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των Αιγιαλέων εκπροσώπων: « Η πρότασή μας ήταν να εξαιρεθούν οι 11 οικισμοί για τους οποίους το ΙΓΜΕ έχει κάνει τις ανάλογες μελέτες και να επιτρέπεται η οικοδόμηση ενώ στους υπόλοιπους οικισμούς κάθε άδεια για οικοδόμηση να συνοδεύεται από την αντίστοιχη γεωλογική μελέτη ώστε και οι κάτοικοι να είναι εξασφαλισμένοι αλλά και οι μηχανικοί.»
Μάλιστα ο κ. Ταξιαρχόπουλος έθιξε και το κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την απαγόρευση της οικοδόμησης στους οικισμούς της Αιγιάλειας αλλά και των Καλαβρύτων. Όπως τόνισε η περιοχή μας είναι και σεισμοπαθής αλλά και πυρόπληκτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε εκκρεμότητα πολλά δάνεια, που δεν έχουν εκταμιευτεί αλλά οι εργασίες έχουν ξεκινήσει. Ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως « το να απαγορεύεται η οικοδόμηση σε τριάντα οικισμούς σε όλη την Αιγιάλεια, είναι στην ουσία σα να απαγορεύεται στη μισή Αιγιάλεια.

Αθ. Σ.