Ομαλοποιούνται από την Δευτέρα και τα λίγα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στην Αχαΐα που δεν εκτελούνταν μέχρι σήμερα από το Υπεραστικό και το Αστικό ΚΤΕΛ. Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής του Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος είχαν συνάντηση με τους Προέδρους των διοικήσεων των δυο ΚΤΕΛ κ.κ. Μανωλόπουλο και Ρήγα και συμφωνήθηκε από την Δευτέρα να ρυθμιστούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες στα δρομολόγια και οι μαθητές να μεταφέρονται στα σχολεία τους.

Το μεσημέρι οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Γεωργιόπουλος είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Αχαΐας και των γονιών των μαθητών όπου τους ενημέρωσαν για την τελευταία εξέλιξη και την απόφαση των δυο ΚΤΕΛ να ξεκινήσουν τα εκκρεμή δρομολόγια. Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο δρομολογείται η ψήφιση νέου νομοσχεδίου που θα διέπει το καθεστώς της μεταφοράς μαθητών. Οι μεταφορείς, όπως εξήγησαν σήμερα στον κ. Αλεξόπουλο, αν τελικώς ο νέος νόμος που θα ψηφιστεί δεν τους ικανοποιεί τότε θα υπάρξουν νέες εμπλοκές στην μεταφορά των μαθητών, κάτι που ωστόσο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα καθώς οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου τους βρίσκουν σύμφωνους.

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία των γονιών και των εκπαιδευτικών και είμαστε μαζί τους σε αυτό το πολύ ευαίσθητο ζήτημα», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς οι παλινωδίες και η αλλοπρόσαλλη τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό είχε αντίκτυπο στους μαθητές, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς. Ζήσαμε μια περίοδο με συνεχείς εναλλαγές στις κυβερνητικές αποφάσεις και μάλιστα ενώ η νέα εκπαιδευτική περίοδος βρισκόταν προ των πυλών ή είχε ήδη ξεκινήσει».

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη θέση έχει εκφράσει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόσο στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών όσο και στις επαφές που έχουν γίνει με το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και στην πρόσφατη συνάντηση του με την ΕΛΜΕ Αχαΐας όπου υπήρξε σύμπτωση απόψεων ανάμεσα στις δυο πλευρές.