Ο Ι.Σ. Αιγίου καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.Απεργούμε και πάλι ενάντια στα για μια φορά ακόμα λαμβανόμενα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του λαού, που όπως και τα προηγούμενα δεν δίνουν πιθανότητα διεξόδου της χώρας πράγμα που πολύ καλά το γνωρίζουν αυτοί που μας τα επιβάλλουν.
Τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται στον χώρο της Υγείας-Πρόνοιας κατά την άποψή μας στοχεύουν στην δραματική μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού.
Τα ποσοστά των ανασφάλιστων συνανθρώπων μας έχουν ξεπεράσει το απίστευτο 30% για περίοδο ειρήνης.
Ένα σημαντικό μέρος των παιδιών δεν εμβολιάζεται πλέον μετά από δεκαετίες ικανοποιητικού εμβολιαστικού ελέγχου.
Η υποχρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομείων δημιουργεί συνθήκες πρωτόγνωρα δραματικές για λειτουργούς υγείας και χρήστες υπηρεσιών υγείας.
Η φημολογούμενη αναγραφή δραστικής ουσίας, θα γεμίσει την αγορά με αμφιλεγόμενης και πιθανά επικίνδυνης ποιότητας φαρμακευτικά σκευάσματα, προκειμένου κάποιοι που βρίσκονται από πίσω να πλουτίσουν σε βάρος της υγείας του λαού.
Η κατάργηση επιδομάτων και αναλώσιμου υλικού σε ανάπηρους, καρκινοπαθείς, παραπληγικούς και γενικά σε όλους τους βαριά πάσχοντες, δεν είναι απλά ανάλγητη πολιτική πρακτική, αλλά στοχευμένη επιλογή στο να οδηγήσει σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα στο θάνατο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Η διαρκής μείωση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών σε συνδυασμό με συρρίκνωση και κλείσιμο νοσοκομείων και απολύσεις, καθώς και η επαναφορά αντικειμενικών κριτηρίων μαζί με πολύ αυξημένα τέλη επιτηδεύματος για τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, οδηγούν τον κλάδο σε διωγμό και γιγάντωση των επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας.
Όλα αυτά και η καθημερινή επιδείνωση όλων των δεικτών της βιωσιμότητας της ελληνικής κοινωνίας μας βγάζουν στους δρόμους σε αγωνιστική συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, συλλόγους, σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων, να αντιταχθούμε και να σταματήσουμε αυτή τη ραγδαία πορεία στον γκρεμό και την καταστροφή.
Καλούμε και πάλι τα μέλη του Ι.Σ. Αιγίου να αγωνιστούν μαζί με όλους τους πολίτες της Αιγιάλειας, και να δώσουν μαζικό παρών πρωτοστατώντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοέμβρη στην πόλη του Αιγίου.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Αίγιο 3.10.12
Για τον Ι.Σ. Αιγίου

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Σ. Κοίλιας Α. Υφαντή