Έκφραση γνώμης για την κατασκευή Μαρίνας τουριστικών σκαφών έμπροσθεν των εγκαταστάσεων του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγίου «Ο Ποσειδών» κλήθηκε να δώσει η Δημοτική Κοινότητα Αιγίου.
Τα μέλη της κοινότητας αφού συζήτησαν εκτενώς το θέμα αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να γνωμοδοτήσουν θετικά στην κατασκευή της Μαρίνας. Η απόφαση αυτή βέβαια άνοιξε το θέμα της κατασκευής της Μαρίνας όπως είχε συμφωνηθεί από το Δήμο Αιγιαλείας και το Ναυταθλητικό Όμιλο Αιγίου.
Ο Μανώλης Καραΐσκος μιλώντας στο σώμα τόνισε πως επιθυμεί να ξεπεράσει ο Δήμος Αιγιαλείας τα προβλήματα και βρεθεί η φόρμουλα για τη δημιουργία της Μαρίνας, σύμφωνα με την υπάρχουσα συμφωνία.
Για το λόγο αυτό στην απόφαση για την έκφραση γνώμης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου προστέθηκε πως η γνωμοδότηση είναι θετική σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας και του ΝΟΑ.

Εισήγηση του Ναυταθλητικού
Ομίλου Αιγίου για 420 σκάφη
Η εισήγηση, σύμφωνα με την οποία ο Ναυταθλητικός Όμιλος ζήτησε από τη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου να εκφράσει θετικά την γνώμη του για την κατασκευή της Μαρίνας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ήταν η εξής: «ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αιγίου στη προσπάθεια του να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του και την πόλη γενικότερα αποφάσισε να συστήσει Ανώνυμη Εταιρεία η οποία θα επιληφθεί για την χρηματοδότηση κατασκευή    και διαχείριση    μεγάλης   μαρίνας   τουριστικών σκαφών που  θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ομίλου. Η εν λόγω μαρίνα θα ελλιμενίζει 420 τουριστικά σκάφη , θα επιφέρει έσοδα στην πόλη 3.000.000 ευρώ ετησίως και θα δώσει εργασία σε 30 περίπου νέους, χωρίς σε αυτούς να περιλαμβάνονται και αρκετοί ακόμη που θα ασχολούνται με την φύλαξη και την συντήρηση των σκαφών που θα ελλιμενίζονται .Ακόμη φανταστείτε την ανάπτυξη της περιοχής με την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου. Εκτός   των   κρηπιδωμάτων που θα κατασκευαστούν   στο υγρό στοιχείο ,   θα ανεγερθούν και χερσαίες εγκαταστάσεις επιφανείας 980 τετραγωνικών μέτρων που θα στεγάσουν τα γραφεία της εταιρείας, εφοδιασμού των σκαφών καθώς και γραφείο μισθώσεως τουριστικών (ταχυπλόων —ιστιοπλοϊκών)σκαφών. Στον πρώτο όροφο θα στεγαστεί εστιατόριο-καφετερια που θα καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων που φιλοξενούνται στη μαρίνα καθώς και όλων εκείνων που θα την επισκέπτονται. Οι εγκαταστάσεις θα διαθέτουν πρατήριο υγρών καυσίμων για τις ανάγκες των σκαφών καθώς και χώρο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα .  Το όλο ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στο ποσό των 18.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί στο σύνολο του από χρήματα της Α.Ε. (όμιλος και επενδυτής).
Επειδή προτιθέμεθα να υποβάλουμε φάκελο στο υπουργείου τουρισμοί για τις σχετικές αδειοδοτήσεις, σας παρακαλούμε να εκφράσετε την γνώμη σας επί του προκειμένου έργου , ώστε να είναι πλήρης ο φάκελος κατά την υποβολή του.
Τελειώνοντας σας γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τις εγκαταστάσεις μας και μόνο το οικόπεδο του ομίλου θα χρησιμοποιηθεί για τις χερσαίες εγκαταστάσεις του τουριστικού λιμένα».

 

Αθ. Σ.