Η «Οδύσσεια», μια παράσταση βασισμένη στο έπος του Ομήρου, σκηνοθετημένη από τον Robert Wilson -έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του κόσμου- παίζεται στην ανακαινισμένη κεντρική σκηνή του Εθνικού θεάτρου.Το μεγάλο έπος της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας παρακολουθεί το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην πατρίδα, μετά τον Τρωϊκό πόλεμο, αλλά και όσα συμβαίνουν όταν ο ήρωας φτάσει στην Ιθάκη.
Πρόκειται για ένα «υπερβατικό παραμύθι» που υπήρξε η αιτία και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατεξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια και την περιπλάνηση της ύπαρξης σ’ ένα τραχύ αλλά συναρπαστικό κόσμο.
Ο Ουίλσον προσεγγίζει με το δικό του μοναδικό τρόπο το υλικό του Ομήρου. Η ευαισθησία, η ευρηματικότητα και η φαντασία του μεγάλου Αμερικανού δημιουργού συντονίζεται με το Ομηρικό πνεύμα και οδηγούν σε μια ιδιαίτερη θεατρική γλώσσα που μαγεύει τις αισθήσεις του θεατή.
Στη συγκεκριμένη παράσταση συμμετέχουν 18 αυστηρά επιλεγμένοι ερμηνευτές καθώς και οι σταθεροί, μόνιμοι συνεργάτες του σκηνοθέτη και υλοποιούν, με υψηλή αισθητική, το ξεχωριστό αυτό εγχείρημα που απευθύνεται σε όλους τους θεατές ανεξάρτητα από ηλικία ή θεατρική προπαιδεία.
Η ΙΛΕΑ, λοιπόν, προγραμματίζει να παρακολουθήσουν μέλη και φίλοι τη σπουδαία αυτή παράσταση στις 28 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη. Η αναχώρηση θα γίνει από τη μικρή πλατεία (μπροστά στο Δεσποτικό), Αιγιαλέως και Μελετοπούλων, ώρα 13.00 το μεσημέρι. Το εισιτήριο του λεωφορείου κοστίζει 15 ευρώ, ενώ του θεάτρου 20 ευρώ. Όποιοι επιθυμούν, μπορούν να δηλώνουν στο τουριστικό γραφείο του κ. Π. Ματθαίου και να καταβάλλουν το εισιτήριο του λεωφορείου, τηλ. 26910-21222 (η παράσταση διαρκεί από τις 5 έως τις 8μ.μ.).