Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες η σημερινή, 3 Δεκεμβρίου, και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Αιγίου βρέθηκαν ξανά με φίλους από το Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα, το 10ο Δημοτικό Αιγίου, τον παιδικό σταθμό «Ουράνιο Τόξο» που μας επισκέφθηκαν στο χώρο μας για να φωνάξουν δυνατά:Συμμετέχω στη ζωή Αγωνίζομαι Κερδίζω τη ζωή
Μαζί μας ένωσαν τη φωνή τους και οι δοκιμασμένοι στο χρόνο φίλοι του σχολείου:
Βαλλιανάτος Παράσχος, Καβούνη Μαρία, Κουνινιώτης Γιώργος, Κόκλας Δημήτρης, Κλάγκος Κων/νος.

«Ο βαθμός πολιτισμού μιας κοινωνίας, προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία είναι αφιερωμένη στη διαφορετικότητα και στον σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Ευχαριστούμε όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μας αυτή την ημέρα και εκείνους που μας συντροφεύουν με τη σκέψη τους. Ιδιαίτερα, το Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Βλαστάρη Κώστα, για τη συγκινητική και άμεση ανταπόκριση να μας στείλει ηλεκτρονικό υλικό.

Η αλλαγή στάσεων, νοοτροπίας και συμπεριφοράς έναντι των παιδιών με ειδικές ανάγκες, μπορεί σήμερα να είναι αισθητή, αλλά δεν αποτελεί γνώρισμα γενικό και έμπρακτο της κοινωνίας μας.

Ο Δ/ντής του Σχολείου
Παπαδόπουλος Χαράλαμπος