Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ενημερώνει τα μέλη του που διατηρούν επιχειρήσεις εστίασης για τη υποχρέωση χρήσης συσκευασιών ελαιολάδου μιας χρήσης. Συγκεκριμένα από την 1-1-2018 (με πιθανή παράταση), το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα των καταστημάτων Μαζικής εστίασης & αναψυχής, πρέπει να διατίθεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών που θα διατίθενται από το κατάστημα και θα φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά παράβαση.

[the_ad id=”46371″]

 

Διευκρινήσεις:
1. Tα μπουκαλάκια με ελαιόλαδο ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να βρίσκονται από πριν πάνω στο τραπέζι. Όταν όμως θα ζητηθεί πρόσθετο ελαιόλαδο π.χ. για μιά σαλάτα (η οποία έρχεται σερβιρισμένη με ελαιόλαδο από την κουζίνα), τότε ο καταστηματάρχης υποχρεώνεται να φέρει σφραγισμένο και μη επαναγεμιζόμενο, μπουκαλάκι στο τραπέζι μας ή να πάρει το πιάτο μας και να προσθέσει ελαιόλαδο στην κουζίνα.

  1. Ο νομοθέτης το επιβάλει για την προστασία του καταναλωτή. Το γνωστό ανοιχτό λαδόξιδο είναι επικίνδυνο για τον πελάτη μιας και είναι προσβάσιμο σε κάθε κακόβουλο που ενδεχόμενα να ρίξει κάτι μέσα.
  2. Το μέτρο προς το παρόν δεν αφορά τα ξενοδοχεία με τις μέχρι τώρα διευκρινήσεις γιατί αυτά υπάγονται στον ΕΟΤ.

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”48922″]