Πολύπλευρο όπως αναμενόταν είναι το θέμα της πεζοδρόμησης της Κλ.Οικονόμου, αφού πριν ανοίξει επισήμως η συζήτηση, έχουν «φουντώσει» τα σενάρια και  έχουν ήδη οι καταστηματάρχες χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»
Τις  δηλώσεις καταστηματαρχών και πολιτών που βλέπουν οφέλη από την πεζοδρόμηση του κέντρου έρχεται να αντικρούσει επιστολή καταστηματαρχών που λένε «όχι» προβάλλοντας από την πλευρά τους μια σειρά επιχειρήματα.
Η επιστολή υπογράφεται από δέκα επιχειρηματίες οι οποίοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «πρωτεργάτες» κατά του ενδεχομένου πεζοδρόμησης και όπως υποστηρίζουν υπάρχουν πολλοί ακόμα καταστηματάρχες του κέντρου που διαφωνούν στο ενδεχόμενο να πεζοδρομηθεί. Ωστόσο εκείνο που θα ήταν φρόνιμο να συμβεί, είναι ένας ουσιαστικός διάλογος όπου θα τεθούν –στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό- τα υπέρ και τα κατά, όπου θα πρέπει να πάρουν θέση οι αρμόδιοι φορείς και να ληφθούν σοβαρές και όχι βιαστικές αποφάσεις.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: « Προ ημερών, με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο τα «όνειρα» κάποιων συμπολιτών μας σχετικά με την «πολύπαθη» Κλ. Οικονόμου, του δρόμου στον οποίο καθημερινά βιώνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας κι απ’ αυτόν βιοποριζόμαστε εμείς και κάποιες ακόμη δεκάδες οικογένειες υπαλλήλων μας.
Επειδή όμως τα όνειρα είναι για τη φαντασία (… και δεν κοστίζουν και τίποτα), ενώ η πραγματικότητα από την άλλη απαιτεί σχεδιασμό, οργάνωση, μελέτη, υλοποίηση κι έχει σαφείς συνέπειες σε πολλούς τομείς, οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που ονειρευόμαστε «φωναχτά».
Δεν θα αναφέρουμε αναλυτικά τη σειρά των λόγων για τους οποίους η πεζοδρόμηση της Κλ. Οικονόμου είναι ανέφικτη- θα γίνει κι αυτό όταν η ανάγκη το απαιτήσει- καλούμε όμως όλους τους συμπολίτες μας και κυρίως τη Δημοτική Αρχή και τους καθ’ ύλην αρμόδιους επί του θέματος να αναλογιστούν τις ιδιαιτερότητες, την οικονομική και πληθυσμιακή δυναμική της πόλης μας, τις υποδομές (χώροι στάθμευσης, αστική συγκοινωνία, δημοτική αστυνομία)… αν αυτές υπάρχουν, την ασφάλεια που δύναται να απειληθεί κι εντέλει την ταυτότητα που θέλουμε ή όχι να διατηρήσουμε σ’ αυτόν τον αμιγώς εμπορικό δρόμο της πόλης. Διότι, αν τελικά οι συμπολίτες μας επιθυμούν άλλον έναν χώρο με τραπεζοκαθίσματα για να πίνουν τον καφέ τους, νομίζουμε ότι η Κλ. Οικονόμου δεν μπορεί να «θυσιαστεί» στο βωμό αυτής της επιθυμίας. Υπάρχουν άλλωστε τα αναξιοποίητα εν πολλοίς Ψηλά Αλώνια, η παραλία, το κομμάτι της Μητροπόλεως, όπου δίνεις «μάχη ζωής» για να περάσεις από τα πεζοδρόμιά της.
Καταλήγοντας, γνωρίζουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Τα καταστήματά μας, όπως και όλης της πόλης, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Ενδεχόμενη πεζοδρόμηση θα μας απομόνωσε και θα μας απομάκρυνε από τον παλμό της αγοράς. Οι καιροί δεν προσφέρονται για πειραματισμούς.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή κι όλους τους εμπλεκόμενους, να σκύψουν με σύνεση πάνω στο θέμα, να παραμερίσουν τυχόν προσωπικές φιλοδοξίες και να βοηθήσουν επί της ουσίας την υγιή και ρεαλιστική ανάπτυξη της εμπορική κίνησης κι επιχειρηματικότητας της αιγιώτικης κοινωνίας.»