ASTYNOMIA 2Με τζιπάκι κλεμμένο από το Ξυλόκαστρο και πινακίδες που είχαν κλέψει από το Αίγιο κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες οι δύο αδίστακτοι ληστές που βίαζαν και ίσως… σκότωναν. Πού προσανατολίζεται τώρα η ΕΛΑΣ;

Η μία μετά την άλλη έρχονται στο φως οι αποκαλύψεις για τη δράση των δύο αδίστακτων ληστών που αναζητά τις τελευταίες ημέρες η ΕΛΑΣ και δυστυχώς εκτιμάται πως πλέον έχουν… περάσει τα σύνορα και βρίσκονται στην Αλβανία.

Τα «τέρατα» που ληστεύουν –βιάζουν και σύμφωνα με την Αστυνομία… σκοτώνουν, έχουν περάσει όπως αποδεικνύεται όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από την Αιγιάλεια. Με την Αστυνομία να διερευνά υποθέσεις με τις οποίες μπορεί να σχετίζεται η δράση τους πέρα από τις ήδη γνωστές όπου έχουν αναγνωριστεί από τα θύματά τους, έγκυρες πληροφορίες του «Ημ» αναφέρουν ότι οι αδίστακτοι ληστές είχαν κλέψει πινακίδες κυκλοφορίας από όχημα Αιγιώτη, τις οποίες όμως είχαν «φορέσει» σε κλεμμένο από το Ξυλόκαστρο όχημα. Δυστυχώς το επίμαχο τζιπάκι με τις αιγιώτικες πινακίδες εντοπίστηκε χθες από άνδρες της ΕΛΑΣ πολύ κοντά… στα αλβανικά σύνορα με όλες πλέον τις ενδείξεις να συγκλίνουν πως οι επικίνδυνοι Αλβανοί έχουν περάσει πλέον στην… πατρίδα τους. Βεβαίως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο με την Αστυνομία να «χτενίζει» όλες τις περιοχές που έδρασαν στο πέρασμά τους οι δύο αδίστακτοι ληστές – βιαστές. Οι αστυνομικές έρευνες δεν έχουν σταματήσει και συνεχίζονται σε όλη τη χώρα με επίκεντρο την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα ενώ παράλληλα, αστυνομικοί της ασφάλειας Πατρών ερευνούν σημεία και στην Αχαϊα που αποτελούσαν «στέκια» των δύο αλλοδαπών.

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ
Η δράση των δύο Αλβανών είναι «πλούσια» αφού στο πέρασμά τους δεν άφηναν… τίποτα. Σύμφωνα με την Αστυνομία συνδέονται με υποθέσεις στη Λαμία, το Ξυλόκαστρο, την Πάτρα και την Αιγιάλεια ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.
Ήδη οι αλλοδαποί έχουν αναγνωριστεί από τα θύματα των πέντε ληστειών που έχουν διαπράξει σε σπίτια στου Κουρλαμπά, δύο στον Αλισσό, στα Τσουκαλέικα και στα Αργυρά.
Από τις μαρτυρίες των θυμάτων των ληστειών προκύπτει ότι οι ληστές βίαζαν τα θύματά τους κρατώντας ο ένας καλάσνικοφ και ο δεύτερος καραμπίνα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές φαίνεται ότι είχαν διαπράξει αντίστοιχες εισβολές σε σπίτια στην περιοχή της Λαμίας, χωρίς όμως σε αυτές τις περιπτώσεις να βιάσουν τα θύματά τους.
Οι δράστες εκτιμάται από τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ ότι ήρθαν από τη Λαμία στην Αχαΐα το προηγούμενο διάστημα και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις ληστείες με μεγαλύτερη αγριότητα αυτή τη φορά.
Οι υποθέσεις για τις οποίες έχει σύμφωνα με την ΕΛΑΣ επιβεβαιωθεί η δράση τους είναι οι εξής:
-Οι ληστές στις 22 Δεκεμβρίου εισέβαλαν σε σπίτι στην Καμενίτσα Αλισσού, όπου λήστεψαν μια ηλικιωμένη γυναίκα αφαιρώντας της χρήματα.
-Την παραμονή των Χριστουγέννων εισέβαλαν σε σπίτι στην περιοχή του Κουρλαμπά Χαλανδρίτσας, όπου φίμωσαν τριμελή οικογένεια και αφαίρεσαν το ποσό των 600 ευρώ.
-Στις 27 Δεκεμβρίου οι ληστές εισέβαλαν σε σπίτι στα Τσουκαλέικα, όπου και εκεί φίμωσαν τους ιδιοκτήτες του και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρήματα και χρυσαφικά.
-Και την επομένη, στις 28 Δεκεμβρίου, εισέβαλαν σε σπίτι στον Αλισσό, όπου βίασαν μια 20χρονη κοπέλα, αφού προηγουμένως έδεσαν τα μέλη της οικογένειάς της.
Η πράξη φέρεται ότι τελέστηκε σε διαφορετικό χώρο από εκείνον που ήταν φιμωμένα τα μέλη της οικογένειάς της και όχι μπροστά τους, όπως δημοσιεύθηκε.
Οι δράστες στη συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή και ακολούθως κατευθύνθηκαν στην περιοχή των Σελλών όπου εντόπισαν το 50χρονο ζευγάρι και επέδειξαν …πρωτοφανή αγριότητα.
Οι ληστές ανάγκασαν το ζευγάρι να βγει από το ΙΧ και έδεσαν τον άνδρα στο πορτ-μπαγκάζ. Στη συνέχεια, ανέβηκαν με το αυτοκίνητο του ζευγαριού σε ένα απόμερο σημείο όπου βίασαν τη γυναίκα.
Εγκατέλειψαν στο σημείο τα θύματά τους, αφού προηγουμένως τα έδεσαν σε ένα δέντρο και έφυγαν από το σημείο κλέβοντας το όχημα.
Δεδομένου ότι το φονικό στο βενζινάδικο του Δομοκού έγινε το διάστημα που οι δράστες φέρεται ότι βρίσκονταν ήδη στη Λαμία αλλά και βάσει του τρόπου δράσης, η Αστυνομία συνδέει τους δύο νεαρούς με το φόνο του άτυχου γιού του υπαλλήλου του βενζινάδικου.

ΔΥΟ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Το όχημα που έκλεψαν οι δράστες από το ζευγάρι που έζησε τον εφιάλτη στα Σελλά, βρέθηκε κλειδωμένο σε κεντρικό σχετικά σημείο στη Λαμία γεννώντας την ελπίδα στους Αστυνομικούς ότι ενδεχομένως οι δράστες επέστρεφαν να το πάρουν προκειμένου να διαφύγουν με αυτό. Σ`αυτό το πλαίσιο παρακολουθείτο με προσοχή όλη η περιοχή όμως τα δύο ανθρωπόμορφα τέρατα είχαν φροντίσει για… άλλο τρόπο διαφυγής. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν κλέψει από το Ξυλόκαστρο τζιπ μάρκας Subaru και παράλληλα είχαν αφαιρέσει πινακίδες από όχημα στην περιοχή του Αιγίου τις οποίες είχαν βάλει στο τζιπάκι. Με αυτό το τζιπ έφτασαν στην περιοχή των αλβανικών συνόρων κι από`κει χάνονται τα ίχνη τους…
Η ΕΛΑΣ ωστόσο δεν εφησυχάζει αναζητώντας τους δύο αδίστακτους αλλοδαπούς…