Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά το τελευταίο πεντάμηνο στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα. Μάλιστα οι συλληφθέντες ήταν γνωστοί στην Αστυνομία καθώς την είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελλήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην Ακράτα και το Αίγιο, τέσσερα άτομα (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 36, 32, 32 και 37 ετών, αντίστοιχα.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δυο ακόμα άτομα, τα οποία αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
-διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον πριν από πέντε μήνες, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
-εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα.
-διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος – μέθοδος δράσης της ομάδας
-προσδιορίστηκε η γεωγραφική περιοχή δράσης της,
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχειά που είχαν προκύψει από την έρευνα τους, εντόπισαν την Τρίτη στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στο ύψος της Ακράτας, τους δυο 32χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι είναι αδέρφια και σε έρευνα που ενήργησαν στο όχημα τους βρήκαν μια συσκευασία ηρωίνης βάρους 60,3 γραμμαρίων, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πόλη του Αίγιου, ο 36χρονος και η 37χρονη ημεδαπή, στην κατοχή των οποίων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλα δύο κινητά και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο αδέρφια μετέβαιναν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, όπου προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν είτε οι ίδιοι, είτε με τη διαμεσολάβηση των δύο άλλων συλληφθέντων, σε τοξικομανείς στην Αιγιαλεία και στα Καλάβρυτα.
Οι συναλλαγές τις οποίες είχε πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα τον τελευταίο μόνο μήνα ανέρχονται στις 175.
Το αυτοκίνητο των δυο αδελφών κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη των δύο συνεργών τους, συνεχίζονται.
Το προανακριτικό έργο πραγματοποιεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων.