Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει εβδομαδιαία συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 21/10/2012 έως 28/10/2012.
Ειδικότερα συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα στο λιμάνι της Πάτρας, πέντε διακινητές (δυο υπήκοοι Βουλγαρίας και από ένας υπήκοος Κύπρου, Μαρόκου και Αλβανίας), ηλικίας από 25 έως 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς επτά παράνομων μεταναστών στην Ιταλία.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι έξι συνολικά αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Συρίας, Σενεγάλης και Βουλγαρίας ηλικίας από 25 έως 35 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα και πληθώρα πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.