Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιάλειας & Καλαβρύτων συνεχίζοντας την διενέργεια του καθιερωμένου πλέον διαγωνισμού ποίησης για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων περιοχής Αιγιαλείας & Καλαβρύτων και εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στις 21 Μαρτίου, προκηρύσσει τον 4ο κατά σειρά διαγωνισμό με στόχο να παροτρύνει τους μαθητές να μελετήσουν ποίηση, αλλά και να δημιουργήσουν οι ίδιοι ποιητικό λόγο εκφράζοντας τις λυρικές τους ιδέες, τις αισιόδοξες σκέψεις τους και τις ανθρώπινες ευαισθησίες τους μέσα στην απόλυτα σκληρή πραγματικότητα, στην οποία ζουν.
Ο ποιητικός διαγωνισμός για φέτος έχει τίτλο “Ελπίδα και όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο” και ως ερέθισμα για ποιητική δημιουργία δίνονται τα εξής αποσπάσματα:
– Για τα Γυμνάσια: «…Υπάρχει πολύς ήλιος μέσα στον καθένα μας και πρέπει να τον ξυπνήσουμε και να λάμψει, για να ζεσταθεί ο κόσμος», Γ. Ρίτσος (Από γράμμα στην αδελφή του Λούλα, Αϊ Στράτης, 1952).
– Για τα Λύκεια: «Έπιασε αυτός, θεμελίωσε έναν κόσμο, δε μου άρεσε, κι απάνω του έναν άλλο πιο δίκιο εγώ θεμελίωσα μοχτώντας», Ν. Καζαντζάκης (Από την τραγωδία Δεσμώτης).
Η κριτική επιτροπή, που θα επιλέξει τα καλύτερα ποιήματα (δύο για τα Γυμνάσια και δύο για τα Λύκεια), αποτελείται από τα εξής μέλη:
1. Ζωή Αντωνοπούλου-Τρεχλή, Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων.
2. Λέτα Κουτσοχέρα, ποιήτρια.
3. Γεώργιο Γεωργόπουλο, αντιπρόεδρο Συνδέσμου Φιλολόγων.
4. Αλέκα Τηλιγάδη, Φιλόλογο, πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αιγιάλειας.
5. Καλλιόπη Νικολάου, Φιλόλογο ΓΕ.Λ. Διακοπτού.
Στα καλύτερα ποιήματα θα απονεμηθούν βραβεία, ενώ σε όλους τους μαθητές, που θα συμμετάσχουν θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις. Τα έπαθλα του Διαγωνισμού προσφέρονται από το «Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα-Λένας Στρέφη», με το οποίο συνεργάζεται ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων στο διαγωνισμό αυτό. Η απονομή των επάθλων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση για την ποίηση στις 7 Μαΐου.