Στα άκρα οδηγείται πλέον η κατάσταση με τους κατοίκους του πρώην δήμου Ερινεού που δεν θέλουν ούτε… χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το δήμο Αιγιαλείας με αφορμή το μείζον θέμα της κατασκευής του ΧΥΤΑ.Μετά από επικοινωνία που είχε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Β.Ψυχράμη στο πλαίσιο της διοργάνωσης εκδηλώσεων σε όλο το δήμο ενόψει των εορτών προκειμένου να δοθούν λίγες στιγμές χαράς στα παιδιά, ο Προοδευτικός Σύλλογος Καμαρών «Απόλλων» προτίμησε να απορρίψει την πρόταση εκδίδοντας μάλιστα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίει την απόφασή του.
Η ανοιχτή επιστολή –ανακοίνωση απευθύνεται στην αντιδήμαρχο Β.Ψυχράμη και αναφέρει: «Αγαπητή κυρία Ψυχράμη,
Σε απάντηση της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σχετικά με την πρότασή σας, να συνδιοργανώσουμε ενόψει των εορτών, εκδήλωση για τα παιδιά της περιοχής μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Τα παιδιά της περιοχής μας σ’ αυτήν την κατάσταση που μας οδηγήσατε (εννοούμε την κατασκευή σκουπιδότοπου) στην ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ, δεν έχουν ανάγκη από «εκδηλώσεις», για να δουν το ενδιαφέρον του Δήμου. Άλλωστε τα παιδιά μας δεν έχουν χρόνο για εκδηλώσεις, γιατί βρίσκονται καθημερινά στα μπλόκα. Επιπλέον το ενδιαφέρον σας το δείξατε έμπρακτα, όταν –χωρίς να γνωρίζετε καν την περιοχή μας- σηκώσατε το χέρι σας, εσείς και άλλοι 14 σύμβουλοι και ψηφίσατε το θάνατό μας. Εκτός εάν είναι από πλευράς δήμου, μια τελευταία προσφορά – κύκνειο άσμα για τα παιδιά μας. Επίσης το δείξατε με την αδιαφορία σας και την ανοχή σας στην επίσκεψη των ΜΑΤ.
Την δική μας περιοχή –τουλάχιστον όσον αφορά στο σύλλογό μας και όχι μόνο- να την ξεχάσετε οριστικά. Δεν θέλουμε τέτοιου είδους συνεργασίες, ούτε τέτοιου είδους πολιτισμό, Άλλωστε ακόμα και για τη νόμιμη και πενιχρή επιχορήγηση που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για το σύλλογό μας, καταλάβαμε ότι πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» ο δήμαρχος ΑΙΓΙΟΥ, για να τα πάρουμε.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα τα καταφέρουμε και ΧΩΡΙΣ εσάς».
Η ανακοίνωση υπογράφεται από το Δ.Σ. του Συλλόγου:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αγγελική Σαμπάνη
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκος Πετράκης
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σοφία Τσαμπουριάν
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σταύρος Παπαβασιλείου
ΤΑΜΙΑΣ: Αποστόλης Κυριακόπουλος
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: Παναγιώτης Αγγελόπουλος
ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Πηνελόπη Ρογκάλα