Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος με αφορμή τοποθέτηση του Δημοτικού Σύμβουλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Π. Γιαννούλη, σχετικά με δήθεν «εσπευσμένη επίσκεψη» του Δημάρχου στην Ανατολική Αιγιάλεια προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

« Η επίσκεψή μου στην Ακράτα και η συνάντηση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, έγινε στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων μου, της αλληλοενημέρωσης που πρέπει να υπάρχει και της στήριξης του έργου των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων. Η συνάντηση αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά αφού είχε προηγηθεί ανάλογη στη Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Στις συναντήσεις αυτές δεν καταγράφονται απλώς τα προβλήματα κάθε περιοχής, αλλά δίνονται άμεσες λύσεις και προγραμματίζονται βραχυπρόθεσμες ενέργειες. Για το σκοπό αυτό συνοδεύομαι πάντοτε και από όλους τους Αντιδημάρχους, οι συναντήσεις αυτές είναι ουσιαστικές, όπως θα μπορούσαν να ενημερώσουν τον κ. Γιαννούλη (αν έμπαινε στον κόπο να ρωτήσει) οι Πρόεδροι των Τοπικών κοινοτήτων όλου του Δήμου με τους οποίους έχω συνεργασθεί μέχρι τώρα. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Γιαννούλης ότι η συνάντηση στην Ακράτα είχε προγραμματισθεί από τις αρχές του φθινοπώρου, όπως έχουν προγραμματισθεί οι (τακτικές) επισκέψεις μου για τους επόμενους έξη μήνες, και σε κάθε περίπτωση πριν από την υποβολή του αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών περί Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας. Άρα, τα περί δήθεν «εσπευσμένης επίσκεψης», «πανικόβλητου Δημάρχου» και άλλα … χαριτωμένα πέφτουν στο κενό.

Όσον δε αφορά το θέμα της δημιουργίας ξεχωριστού Δήμου στην Ανατολική Αιγιάλεια ή σε όποιο άλλο μέρος της Αιγιάλειας, που συντηρεί με δηλώσεις του ο κ. Γιαννούλης, θα υπενθυμίσω αυτό που είπα κατά την επίσκεψή μου στην Ακράτα : «Εκλέχτηκα με την ψήφο όλων των Αιγιαλέων για να υπηρετήσω ολόκληρη την Αιγιάλεια με ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Με τον τρόπο αυτό έχω πολιτευτεί μέχρι τώρα και σκοπεύω να πολιτευτώ μέχρι τέλους της θητείας μου.» Τέλος, ο κ. Γιαννούλης σαν Δημοτικός Σύμβουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι με τα σημερινά δεδομένα – περικοπές κρατικής χρηματοδότησης, εγκατάλειψη προγραμμάτων, μειώσεις μισθών και συντάξεων κλπ – όχι μόνο έχουν περιοριστεί οι δυνατότητες δράσης κάθε Δήμου αλλά θέτουν και ένα μεγάλο ερωτηματικό στη βιωσιμότητα των υπαρχόντων Δήμων, πόσο μάλλον σε μικρότερες ενότητες. Τα υπόλοιπα είναι ισχυρισμοί που απορρέουν με γνώμονα προσωπικές επιθυμίες στα πλαίσια προσωπικών φιλοδοξιών.