«Τα παιδιά μας, η νεολαία μας, είναι η προοπτική του τόπου μας για το μέλλον. Οφείλουμε όλοι μας, θεσμοί, εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και να στηρίξουμε ενεργά την νέα γενιά». Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του μετά την τελετή αγιασμού στο 32ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, στο Ψαροφάι.

Ο Περιφερειάρχης, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε, επίσης, το Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο στου Λάγγουρα και το 2ο Λύκειο Πατρών και είχε συνομιλία με γονείς και εκπαιδευτικούς. «Εύχομαι σε όλους, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά. Ο χώρος της Εκπαίδευσης και η δουλειά που συντελείται στα σχολεία μας είναι οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας», είπε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε, επίσης, στον ρόλο της Πολιτείας και στην ρητή υποχρέωση της να παρέχει όλα τα αναγκαία εφόδια για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.