Την… άμυνά του ετοιμάζει ο δήμος Αιγιαλείας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προκειμένου να «πολεμήσει» τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τις προσφυγές κατά του συλλεκτήριου αγωγού για το αποχετευτικό δίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος ήδη έχει έρθει σε επαφή με αρμόδιο δικηγόρο επί θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως ζητημάτων γύρω από το ΕΣΠΑ ώστε να μπορέσει να «αμυνθεί» και να μη χαθεί το μεγάλο έργο από τα «προσχώματα» που μπαίνουν μετά τις προσφυγές που κατατέθηκαν από τις εταιρίες «ΤΕΡΝΑ» και «ΑΚΤΩΝ».
Παράλληλα όμως με τη νομική κάλυψη ο δήμαρχος Στ.Θεοδωρακόπουλος βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τους υπευθύνους του προγράμματος ΕΠΕΡΡΑΑ του υπουργείου Ανάπτυξης απ`όπου χρηματοδοτείται το αποχετευτικό και στο πλαίσιο αυτό είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο γραμματέα για το ΕΣΠΑ, στην προσπάθεια να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις χρηματοδοτήσεις του συλλεκτήριου αγωγού.
Ο Στ.Θεοδωρακόπουλος και κατά τις επικοινωνίες με τα στελέχη του υπουργείου δεν παρέλειψε για μία ακόμα φορά να στηλιτεύσει τη στάση των… εργολάβων.