Το θέμα της ενημέρωσης της Βουλής για το CD με τα 54.246 ονόματα πολιτών που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2012, ήταν το θέμα της επίκαιρης ερώτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Τσούκαλης, τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά έχει αναγάγει ως ύψιστο πρόβλημα το θέμα της φοροδιαφυγής, γιατί είναι συνώνυμο του παρασιτισμού, του πελατειακού κράτους και της κοινωνικής αδικίας και θα προσπαθήσει να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της προς την κατεύθυνση της πάταξης αυτού του φαινομένου.
Όσον αφορά τη λίστα με τα 54.246 ονόματα: Υπάρχει σοβαρή αναντιστοιχία μεταξύ της λίστας των ονομάτων για την περίοδο 2009-2012 και της λίστας με τα στοιχεία 1.500 πολιτών για τις περιόδους 2009 και 2010. Γι’ αυτό έθεσε και το ερώτημα πως είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο λίστες για τα έτη 2009 και 2010 με 1.500 ονόματα ενώ για την περίοδο 2009 – 2012 να υπάρχει μία λίστα με περισσότερα από 54.000 ονόματα. Επιπλέον πρόβλημα δυσλειτουργίας προκύπτει με τα στοιχεία που ζητάει ο ΣΔΟΕ από τις Τράπεζες οι οποίες με ανούσιες δικαιολογίες καθυστερούν σκόπιμα, φτάνοντας στο σημείο να μην τα δίνουν ούτε ψηφιακά. Πώς θα γίνει ο σχετικός έλεγχος με αυτές τις πρακτικές;
Στην απάντησή του ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης παραδέχτηκε ότι το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του CD με τα στοιχεία 54.246 πολιτών που εξήγαγαν στο εξωτερικό εμβάσματα αξίας περίπου 22 δισ. ευρώ την περίοδο 2009-2012. Όπως είπε, τα στοιχεία που περιέχονται στο CD βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας και σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ελεγχτούν για να διαπιστωθεί αν οι φορολογικές δηλώσεις είναι σε αντιστοιχία με τα εμβάσματα που εξήγαγε ο κάθε πολίτης. Ωστόσο δεν απάντησε στο ερώτημα εάν τα στοιχεία θα κατατεθούν στη Βουλή, όπως είχε γίνει με τις προηγούμενες λίστες ,ενώ δεν τοποθετήθηκε και στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση των Τραπεζών να αποστείλουν στοιχεία που ζητά κατά καιρούς το ΣΔΟΕ.