Με απογοήτευση και θλίψη να αποτυπώνεται στο τόνο της φωνής του… ο γνωστός επιχειρηματίας Τάκης Κουνινιώτης μίλησε χθες στήν εφημερίδα «Ημ» για τη μεγάλη απώλεια αντικειμένων από το Μουσείο Σταφίδας κάνοντας έκκληση στην ΕΛΑΣ να αναζητήσει τους δράστες που αφαίρεσαν μεγάλο μέρος μουσειακού υλικού πιθανότατα τα ξημερώματα της Τετάρτης.Ως γνωστόν το τελευταίο διάστημα η εταιρία είναι υπό μεταφορά στις άλλες εγκαταστάσεις του Ομίλου, ωστόσο το Μουσείο Σταφίδας που με τόσο κόπο έχει φτιάξει ο Τάκης Κουνινιώτης συλλέγοντας αναμνήσεις και κειμήλια μιας ζωής… δεν είχαν προλάβει να το μεταφέρουν. Άλλωστε ο γνωστός επιχειρηματίας έχει κάνει δωρεά στο δήμο Αιγιαλείας όλα τα εκθέματα του Μουσείου και βρισκόταν όπως λέει εν αναμονή της λήψης τους από το δήμο. «Δυστυχώς καθυστέρησαν να έρθουν να τα πάρουν… και τώρα χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής!» σχολίασε κατά τη χθεσινή μας επικοινωνία ο γνωστός επιχειρηματίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Μουσείο αποτελούσε ένα πραγματικό στολίδι με ιδιαίτερα σπάνια και αξιοθαύμαστα εκθέματα. «Απ`ότι είδα λείπουν πολλά σημαντικά εκθέματα. Μόνον οι μακέτες πλοίων που είχα συλλέξει κοστίζουν 10-15.000€ έκαστη και λείπουν τουλάχιστον τέσσερις. Λείπουν παλαιά νομίσματα, όπλα, παράσημα. Αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής, κόποι πλέον των εξήντα ετών εξαφανίστηκαν… Εγώ τα δώρισα στο δήμο Αιγιαλείας γιατί αποτελούν μέρος της ιστορίας μας, της λαογραφίας μας κι ήθελα να έχουν οι συμπολίτες μου και οι επισκέπτες την δυνατότητα να τα θαυμάζουν…» ανέφερε ο κ΄.Κουνινιώτης κάνοντας έκκληση στην ΕΛΑΣ να δείξει υπερβάλλοντα ζήλο και να βρεθούν οι δράστες πριν …εξανεμιστούν τα σπουδαία αντικείμενα.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΙΓΙΟΥ

Η κλοπή έγινε αντιληπτή χθες το πρωί και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο μάλιστα μετέβη ο Δ/της του Τμήματος Ασφαλείας κ΄.Ροδόπουλος προκειμένου να επιληφθεί του θέματος.
Αξιοσημείωτο για την ΕΛΑΣ είναι το γεγονός ότι η κλοπή έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά τη μεταφορά της εταιρίας σε άλλο κτίριο, οπότε και έπαψε να φυλάσσεται ο χώρος.
Η Ασφάλεια έκανε μια πρώτη καταγραφή ωστόσο σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο Τμήμα η υπεύθυνη του Μουσείου που έχει και σαφή εικόνα για τα εκθέματα προκειμένου να υπάρξει πιο συγκεκριμένη αποτύπωση των αντικειμένων που έχουν κλαπεί και παράλληλα να υποβληθούν μηνύσεις κλπ.
Από την πλευρά του ο κ΄.Ροδόπουλος σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο «Ημ» τόνισε ότι: «Ερευνούμε προσεκτικά την υπόθεση και ευελπιστούμε στον εντοπισμό των δραστών. Από μια πρώτη εικόνα που μπορούμε να πούμε πως έχουμε, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχουν κλαπεί επιλεκτικά κάποια κομμάτια και έχουν αφήσει στο χώρο κάποια αντικείμενα μεγαλύτερης ίσως οικονομικής αξίας. Θα εξετάσουμε όλα τα στοιχεία».
Δεσπ. Τριαντ.