«…Στηρίζουμε την Ανατολική Αιγιαλεία,  Δεν είμαστε εναντίον σας…Είμαστε ΟΛΟΙ μαζί…» αυτό είναι το «σύνθημα» που στέλνουν με ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι και κάτοικοι από τη Δυτική Αιγιάλεια στους «συναγωνιστές» εξ ανατολάς. Με αφορμή την ανακοίνωση στήριξης από πλευράς Επιτροπής Αγώνα για το ΧΥΤΑ της Αιγείρας και τις σαφείς απαντήσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή οι πρόεδροι και κάτοικοι από την δυτική Αιγιάλεια στέλνουν εκ νέου το δικό τους μήνυμα, ζητώντας ανακύκλωση και όχι ΧΥΤΑ.Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Είμαστε μαζί σας και όχι εναντίον σας.  Κατανοούμε απόλυτα την κατάστασή σας και τις ανησυχίες σας.  Στηρίζουμε κάθε ενέργεια και κίνηση που θα έχει στόχο να σταματήσει η λειτουργία της περιβαλλοντικής βόμβας που λέγεται «ΧΥΤΑ Αιγείρας».  Κατανοούμε την αγωνία σας ότι ο ΧΥΤΑ Αιγείρας, θα εξελιχθεί σε χωματερή.  Στην ουσία αυτό είναι:  μια χωματερή  σε συσκευασία «δώρου».
Ένα είναι βέβαιο: δεν υπάρχει «ασφαλής ΧΥΤΑ».  Είναι αδύνατον να κατασκευαστεί.  Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ΧΥΤΑ, έχουν προβλήματα (βλέπε Ξερόλακκα, Ναύπακτος κλπ.).  Πολεμάμε να μην επαναληφθεί το έγκλημα και στην Παπανικολού.  Σας θέλουμε όλους δίπλα μας.
Σταματήστε κύριε Δήμαρχε να κοροϊδεύετε τον κόσμο.  Το ξέρετε πολύ καλά ότι το κόστος λειτουργίας/συντήρησης  ενός ΧΥΤΑ της δυναμικότητας  αυτού που προσπαθείτε να κατασκευάσετε, είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ.  Σε δημοσίευμα γράφετε ότι τους πρώτους έξη μήνες λειτουργίας του ΧΥΤΑ, την ευθύνη επίβλεψης λειτουργίας θα την έχει ο εργολάβος (κηδειών;;;).  Μετά  θα αναλάβει ο δήμος τη διαχείριση του.  Αυτό δεν είναι είδηση κύριε δήμαρχε, είναι ΕΦΙΑΛΤΗΣ.  Δεν αντιλαμβάνεστε ότι έχετε χάσει προ πολλού την αξιοπιστία σας;;;  (ξέρετε τι εννοούμε:  πριν τις εκλογές ΤΕΜΠΗ της Αιγιαλείας και μετά …… χαβούζα).
Ο κ. Καμπέρης, βλέπει πολλαπλά «οφέλη» αν συλλειτουργήσουν δύο ΧΥΤΑ στην Αιγιαλεία. Όλοι σας  μιλάτε για οικονομικά οφέλη, για κόστη και τίποτε άλλο.  Φαίνεται πως το όραμα του κ. Καμπέρη είναι να γίνει ο δήμος Αιγιαλείας ένας απέραντος σκουπιδότοπος.   Όλα τα βλέπετε μέσα από το πρίσμα του χρήματος. Είναι καιρός να δείτε τους δημότες και την προστασία του περιβάλλοντος.
Αναφέρετε ότι  θα εγγράψετε στον προϋπολογισμό του δήμου το ποσόν των 1.319.175 ευρώ, για τη μεταφορά απορριμμάτων για το 2013.  Σας λέμε να κάνετε το ίδιο και για το 2014, 2015 ….. γιατί ΧΥΤΑ στην Παπανικολού ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
Είστε μια δημοτική αρχή που ΣΗΜΕΡΑ προβαίνει σε δημοπρασία για την «αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη θέση Μπούφου Λαγκάδα».  Ξέρετε τι σημαίνει ΧΑΔΑ κ.κ. σύμβουλοι;  Χώρος ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ Διαχείρισης Απορριμμάτων. Μέχρι εκεί είστε ικανοί να φτάσετε.
Ανοίξτε εσείς και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τ’ αυτιά σας.  Δεν είναι λύση η κατασκευή ΧΥΤΑ όχι μόνο στην Παπανικολού, αλλά πουθενά.  Είμαστε στο 2013!!!  Μη θάβετε το δήμο στα σκουπίδια!!!  Η μόνη λύση είναι ο διαχωρισμός των απορριμμάτων στην πηγή.  Πότε επιτέλους θα το καταλάβετε αυτό;;
Μιλήστε με εταιρίες ανακύκλωσης, τοποθετήστε σε όλο το δήμο κάδους ανακύκλωσης για κάθε είδος π.χ.  χαρτί, γυαλί, πλαστικό κλπ.   Βάλτε αυτοκίνητο να παίρνει τα ογκώδη αντικείμενα.  Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μετά ο όγκος των σκουπιδιών θα μειωθεί τουλάχιστον στο 80%.  Η ανακύκλωση θα φέρει οικονομικά οφέλη στο δήμο.  Αλλά εσείς δεν είστε άξιοι ούτε αυτό να κάνετε.  Είστε ακόμα στο «Άλφα» δηλαδή στους μπλε κάδους κι αυτούς «μαϊμού», αφού κι αυτούς τους μαζεύουν οι κοινές σκουπιδιάρες του δήμου.
Να το πάρετε απόφαση μια για πάντα:  Δεν θα καταφέρετε να μας χωρίσετε σε Βόρειους και Νότιους.  Ανατολική και Δυτική Αιγιαλεία είναι ΕΝΑ.  Πιστεύουμε ότι και οι Αιγιώτες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται  τη σοβαρότητα της κατάστασης και να συνειδητοποιούν ότι είναι κι αυτοί μέρος του προβλήματος, ότι αύριο κι αυτοί δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στη θάλασσα, αύριο κι αυτοί δεν θα μπορούν να πιούν νερό.  Εκτός εάν μας λέτε να πάρουμε όλοι «τα βουνά».
Το Αίγιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του δήμου, δεν είναι κάτι αόρατο, το Αίγιο είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ και ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ κύριοι, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΩΡΑ!!!
Υ.Γ.    Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον επικεφαλής της  «Λαϊκής Συσπείρωσης»  κ. Παπακωνσταντινόπουλο, για τη θερμή στήριξη στους αγώνες μας, καθώς και για την ξεκάθαρη θέση του σχετικά με την αστυνομική βία εναντίον μας.  Επίσης ευχαριστούμε τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Φίλιππο Βαρδάλο για τους ίδιους λόγους.  Περιμένουμε και από τους λοιπούς δημοτικούς συμβούλους να κάνουν το ίδιο και να συγκαλέσουν ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο, καταδικάζοντας τη βία και την προσπάθεια εγκατάστασης του εργολάβου στην Παπανικολού με τα ΜΑΤ.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ