Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το πρωί ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, που λειτουργεί στην Αίγιο με την συνεργασία της Ιερά Μητροπόλεως και του Δήμου Αιγιαλείας.Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, ενώ εκ μέρους του Δήμου παρευρέθη η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος του ΔΗΚΕΠΑ κα Β.Ψυχράμη. Επίσης παρόντες ήταν ο πρωτεργάτης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βασίλειος Παπαβραμόπουλος, ο Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου κ.Βασίλειος Σταματόπουλος, καθώς και πολλοί γονείς και μαθητές, που παρακολουθούν τα μαθήματα του Φροντιστηρίου.
Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους εθελοντές Καθηγητές οι οποίοι, όπως είπε, με πολύ αγάπη υπερβαίνοντας τον εαυτό τους, θυσιαστικά και ανιδιοτελώς σπεύδουν να προσφέρουν δωρεάν τις γνώσεις τους και να βοηθήσουν τους μαθητές, ώστε να εμπεδώσουν καλύτερα τις γνώσεις που αποκτούν στο σχολείο. Η πράξη τους αυτή αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην τοπική μας κοινωνία που πλήττεται βαθύτατα από την οικονομική κρίση.
Παράλληλα προέτρεψε τους μαθητές, εκτός από τις γνώσεις που θα λάβουν, να φροντίσουν, ιδιαίτερα στις δύσκολη αυτή περίοδο της πνευματικής και ηθικής κρίσεως που περνάμε, να εφοδιαστούν πνευματικά, να εμπιστευθούν τον Χριστό και να τον βάλλουν μέσα στην καρδιά τους, διότι μόνο Εκείνος μπορεί να δώσει ελπίδα και σιγουριά για το μέλλον και τη ζωή τους.
Από την πλευρά της η κα Ψυχράμη αφού αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία Δήμου και Ιεράς Μητροπόλεως εστίασε την προσοχή της στο υπεύθυνο και σοβαρό έργο που επιτελούν οι εθελοντές Καθηγητές του Φροντιστηρίου, τονίζοντας πως το κοινωνικό φροντιστήριο δεν υποκαθιστά το σχολείο αλλά δίνει μια ενισχυτική βοήθεια στους μαθητές. Επίσης η αντιδήμαρχος ανέφερε πως από τις κινηματογραφικές προβολές που πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΗΚΕΠΑ και είχαν την συμβολική τιμή εισιτηρίου 1€, τα έσοδα που είναι 1463€ θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού φροντιστηρίου.
Ο υπεύθυνος του Φροντιστηρίου κ΄.Βασίλης Παπαβραμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που έγινε πραγματικότητα το κοινωνικό φροντιστήριο μέσα από μια σειρά προσπαθειών του που βρήκαν αρωγούς τη Μητρόπολη και το δήμο.

-Το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Αίγιο λειτουργεί καθημερινά απογευματινές ώρες στις εγκαταστάσεις του Β΄ Γενικού Λυκείου Αιγίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες τόσο στο Δήμο Αιγιαλείας στην κα Βασιλική Κούσκουρη τηλ. 26913-60602 όσο και στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στον π. Ιωακείμ Βενιανάκη τηλ. 26910-21777 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.