Στο Εφετείο της Πάτρας θα εκδικαστεί το αίτημα των δολοφόνων του Αγρινίου -Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου έχει επιβάλει πέντε φορές ισόβια για τους φόνους των πέντε νεαρών κυνηγώνΑπό το 2008, όταν το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου καταδίκασε με την ανωτάτη των ποινών το Λυσίμαχο Φούκα και το γιό του για την δολοφονία των πέντε κυνηγών στο Αγρίνιο, ο 80χρονος πλέον πατέρας, έχει κάνει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν. Τα χρόνια πέρασαν, τα προβλήματα υγείας του διογκώθηκαν και έτσι, λίγες μέρες πριν από την τραγική επέτειο του πενταπλού φονικού, που βύθισε στο πένθος τέσσερις οικογένειες και συγκλόνισε το πανελλήνιο επιχειρεί και πάλι να πείσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να του ανοίξει την πόρτα εξόδου από τις φυλακές ενώ και ο γιός Διονύσης Φούκας ελπίζει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε μείωση της ποινής.
Υπενθυμίζουμε πως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στα Δικαστήρια του Αιγίου που θύμιζαν «φρούριο» από τη λήψη μέτρων ασφαλείας, είχαν εκτυλιχθεί συγκλονιστικές στιγμές… και είχε ξεχωρίσει τότε η αγόρευση του Εισαγγελέα Ευρ.Νικολάου με το Μικτό Ορκωτό Αιγίου να επιβάλει ποινή φυλάκισης πέντε φορές ισόβια.
Τέσσερα χρόνια μετά, όπως έγινε γνωστό ο 80χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε τους πέντε νεαρούς κυνηγούς, αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό ακολουθεί βαριά φαρμακευτική αγωγή. Η κατάστασή του όμως μέσα στη φυλακή ολοένα και επιβαρύνεται και για τον λόγο αυτό ζητεί… να αφεθεί ελεύθερος. Στις 13 Φεβρουαρίου 2013 έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της Πάτρας πλέον οπότε Πατέρας και γιος πρόκειται να καθίσουν στο σκαμνί και να «παλέψουν» για μείωση της αρχικής ποινής τους.
Η ανησυχία του γιού, Διονύση Φούκα για τον πατέρα του ήταν έκδηλη και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της πρωτόδικης δίκης στα δικαστήρια του Αιγίου. Ο 44χρονος στην απολογία του στο δικαστήριο είχε επιχειρήσει να πείσει δικαστές και εισαγγελέα ότι ο πατέρας του δεν είχε… καμία συμμετοχή στο μακελειό ενώ ο Λυσίμαχος Φούκας επιχείρησε να πείσει την έδρα τότε για την αθωότητά του αποκαλώντας το ίδιο του το παιδί «διάβολο μεταμορφωμένο», προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, τις έντονες αντιδράσεις των μαυροφορεμένων συγγενών των πέντε θυμάτων.
Σήμερα Κυριακή 25 Νοεμβρίου συμπληρώνονται έξι χρόνια από εκείνο το μοιραίο βράδυ που όλη η Ελλάδα «πάγωσε» από τη φρικαλεότητα που σημειώθηκε στη Λεύκα Αγρινίου…