Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξή του βρίσκεται το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του Αποχετευτικού της Αιγιάλειας αφού την ίδια ώρα που βρισκόμαστε εν αναμονή της τελικής υπογραφής της σύμβασης για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, που θα είναι το πρώτο από τα έργα που θα ξεκινήσει, προχωρά και η μελέτη για τα εσωτερικά δίκτυα.
Συγκεκριμένα χθες εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
-Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάθεση μελέτης με αντικείμενο τα «Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων στους παραλιακούς οικισμούς της Αιγιάλειας», με προϋπολογισμό 842.680 ευρώ. Και
-Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για το έργο «Κατασκευή κεντρικών αποχετευτικών αγωγών παραλιακών οικισμών από τον τ. Δήμο Ερινεού έως τον τ. Δήμο Αιγείρας, με προϋπολογισμό 680.101 ευρώ.
«Πρόκειται για τα δύο από τα τρία τμήματα του συνολικού έργου αποχέτευσης της Αιγιάλειας που προχωρούν, ενώ το τρίτο του μέρος, όπως είναι γνωστό, παραμένει σε δικαστική εκκρεμότητα πριν την άρση της οποίας δεν είναι δυνατή η προώθησή του» τονίζεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του και παράλληλα την πεποίθηση ότι τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος σχολίασε πως παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν κυρίως από πλευράς υπηρεσιών της περιφέρειας αλλά και μια σειρά ακόμα κωλυσιεργιών, πλέον το …νερό έχει μπει στο «αυλάκι». Ο δήμαρχος Αιγιαλείας εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης του Βιολογικού, παράλληλα μετά την χθεσινή έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή για τα εσωτερικά δίκτυα (όπου είχε κατατεθεί ένσταση η οποία απεσύρθη) ο μελετητής κ΄.Φράγκος θα ξεκινήσει άμεσα την εκπόνηση της μελέτης ώστε να προχωρά και αυτό το έργο, ενώ απομένει να ξεπεραστεί και το εμπόδιο του ΣτΕ για το τρίτο σημαντικό «κομμάτι» του έργου, τον συλλεκτήριο αγωγό. Συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου αναμένεται να συζητηθεί στο ΣτΕ η υπόθεση μετά την προσφυγή δύο εταιριών με το δήμαρχο να εκτιμά ότι δεν θα έχει τύχη η ένσταση και θα προχωρήσει κανονικά το θέμα.
Κάνοντας λόγο για ένα έργο που πέραν της περιβαλλοντικής αξίας, θα φέρει πνοή και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή (τόσο κατά την ολοκλήρωσή του όσο και κατά την πρόοδο των εργασιών) ο κ΄.Θεοδωρακόπουλος εκφράζει την πεποίθηση ότι εντός ενός έτους από σήμερα η αναβάθμιση του Βιολογικού θα βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και παράλληλα θα έχουν ξεκινήσει και τμηματικά τα υπόλοιπα έργα.
Άλλωστε αναφερόμενος γενικότερα σε μια σειρά έργων που προωθούνται στην περιοχή ο κ΄.Θεοδωρακόπουλος σημειώνει ότι ο δήμος Αιγιάλειας είναι μεταξύ των δήμων ελάχιστων δήμων που έχουν σε τέτοιο βαθμό ετοιμότητας έργα προς απορρόφηση κονδυλίων.
Δεσπ.Τριαντ.