Για Πέντε –Έξι έργα που θα αλλάξουν τη ζωή των Αιγιαλέων παλεύει η δημοτική αρχή «Ο δήμος και η περιοχή βρίσκονται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας των τελευταίων ετών. Σε μια εποχή που τα πάντα γύρω διαλύονται, εάν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να προωθήσουμε πέντε –έξι θέματα, τότε η ζωή στην Αιγιάλεια θα αλλάξει» ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος κάνοντας… έκκληση να πάψει ο «πόλεμος» που δέχεται η δημοτική αρχή, ζητώντας παράλληλα ηθική συμπαράσταση από τους πολίτες.«Είναι αδιανόητο να πολεμάμε να φτιάξουμε έργα, να έρθει ανάπτυξη στην περιοχή, να δουλέψει ο κόσμος, να λύσουμε σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα και την ίδια ώρα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μικροπολιτικές που μοναδικό στόχο έχουν να ανακόψουν το έργο της δημοτικής αρχής. Ο δήμος χρειάζεται βοήθεια κι όχι παρατηρητές και… αρνητικούς σχολιαστές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θέτοντας πέντε στόχους που επί ημερών του έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται πολύ κοντά στην υλοποίησή τους, ο δήμαρχος Αιγιαλείας στέλνει παράλληλα «μήνυμα» προς πάσα κατεύθυνση πως εάν… αφήσουν τη δημοτική αρχή να λειτουργήσει οι επόμενοι δήμαρχοι θα βρεθούν σε ένα τελείως διαφορετικό δήμο!
«Όταν έρθουν οι εκλογές έχει ο καθένας το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και να κάνει τις κινήσεις του, να επιλέξει ο κόσμος ποιόν θέλει για δήμαρχο, όμως σήμερα ο κόσμος έχει προβλήματα κι η δημοτική αρχή προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και παράλληλα να παράγει έργο, δεν είναι ώρα για μικροπολιτική και αντιπολίτευση…» σχολιάζει δηκτικά.
Τα πέντε θέματα που εάν προχωρήσουν χωρίς προβλήματα θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για το δήμο Αιγιαλείας είναι για το Στάθη Θεοδωρακόπουλο τα εξής:
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: να λύσουμε το πρόβλημα με τα σκουπίδια, να προχωρήσει δηλαδή ο ΧΥΤΑ δυτικής Αιγιάλειας και να πάψει να ταλανίζει το δήμο η μεταφορά με υπέρογκα κονδύλια.
-ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ: βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή. Ο δήμος προετοιμάζεται να «πολεμήσει» το θέμα και στο ευρωπαϊκό συμβούλιο όπου έχουν προσφύγει δύο εταιρίες προκειμένου να ξεμπλοκάρει η υπόθεση και να αφήσουν επιτέλους τον ανάδοχο να ξεκινήσει το μεγάλο έργο. Βεβαίως δεν μπορούμε να συζητάμε για αποχετευτικό δίκτυο της Αιγιάλειας, ένα τεράστιο έργο που πέραν όλων των άλλων με την έναρξή του θα δώσει δουλεία σε πολύ κόσμο, και κάποιοι να επιμένουν να ζητάνε απόσχιση του δήμου και ανεξαρτητοποίηση…
-ΛΙΜΑΝΙ: το λιμάνι του Αιγίου βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Η εταιρία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και το έργο αναμένεται να έχει παραδοθεί νωρίτερα από την συμβατική προθεσμία.
-ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΘΕ: Εκεί έχουμε μια εμπλοκή ωστόσο κάνουμε μεγάλη προσπάθεια προς πάσα κατεύθυνση να δούμε πώς θα μπορέσει να επιλυθεί το ζήτημα
-ΠΑΘΕ και ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ: Εάν ξεμπλοκάρει το μεγάλο έργο της Ολυμπίας Οδού σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε το τελευταίο διάστημα, πρώτον θα υπάρξει δουλειά για πολύ κόσμο που εργαζόταν για την υλοποίησή του και παράλληλα θα μπορούμε επιτέλους να πάψουμε να θρηνούμε θύματα αλλά και να ελαχιστοποιήσουμε τις αποστάσεις. Σ`αυτό μεγάλη θα είναι η συμβολή του σιδηροδρόμου που επίσης προχωράει.
«Εάν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθούν αυτά τα μεγάλα έργα θα μπορούμε να καταστήσουμε το δήμο μας ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους αναπτυξιακά δήμους» τόνισε ο δήμαρχος Αιγιαλείας.