Με σκοπό να συνεισφέρουν στην προσφορά τροφίμων σε πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ο Στ. Θεοδωρακόπουλος απέστειλε επιστολή στις επιχειρήσεις τροφίμων της Αιγιάλειας. Με ύφος ανθρώπινο και εκφράζοντας τη δική του κραυγή αγωνίας για το αύριο πολλών Αιγιαλέων, ο Στ. Θεοδωρακόπουλος μέσα από την επιστολή τόσο προς τις υπηρεσίες τροφίμων όσο και προς τους ιδιώτες που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν για να εξυπηρετήσουν άμεσες ανάγκες οικογενειών της περιοχής.
Ο Στ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρει στην επιστολή του: « Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να σας μεταφέρω μια κραυγή αγωνίας, μια κραυγή ανθρωπιάς μια κραυγή που δεν πρέπει να λείπει από τον καθένα μας. Δε θα πρέπει να λείπει, γιατί απευθύνεται κατ’ ευθείαν στον άνθρωπο, στην ανάγκη, στη φτώχια, που κάτω από τις παρούσες συνθήκες, παρατηρούμε όλο και πιο πολύ, να εξαπλώνεται στον τόπο μας.
Πολλοί λένε ότι η κρίση είναι και μια ευκαιρία. Ίσως έχουν δίκιο. Μας δίδεται, μέσα από τις καθημερινές δυσμενείς συνθήκες που διαδραματίζονται στον τόπο μας, η ευκαιρία να κοιτάξουμε γύρω μας, να αντιληφθούμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, να δούμε τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και γύρω μας και να βγάλουμε ότι καλύτερο υπάρχει μέσα μας. Να κοιτάξουμε τον «πλησίον». Αυτό άλλωστε μας δίδαξε η χριστιανική μας πίστη. Ίσως αυτά και άλλα… κάτω από διαφορετικές συνθήκες ευμάρειας, να έχουμε παραμελήσει.
Για αυτό δεν θα διαφωνήσω με αυτούς που λένε ότι πρωτίστως η κρίση είναι ηθική και ως τέτοια, δεν μπορεί να ξεπεραστεί με νόμους ή με σκληρά και ψυχρά θεσμικά μέτρα. Θα ξεπεραστεί αν ανοίξουμε την καρδιά μας, αν κοιτάξουμε γύρω μας, αν σταθούμε κοντά ο ένας στον άλλο, αν δεν επιτρέψουμε να ψυχρανθεί η αγάπη, να εκλείψει η ανθρωπιά.»
Και συνεχίζοντας ο Στ. Θεοδωρακόπουλος τονίζει : « Ο Δήμος Αιγιαλείας Νομού Αχαΐας, τον οποίο έχω τιμή να εκπροσωπώ από την ιδιαίτερα τιμητική θέση του Δημάρχου, είναι ένας Δήμος τον οποίο θα χαρακτήριζα πολύπαθο. Πολύ σύντομα πρόκειται να χαρακτηριστεί συν τοις άλλοις και θεομηνιοπληκτος. Όχι μόνον τα εργοστάσια, αλλά και μικρά εργαστήρια ακόμα, έχουν κλείσει. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης και η ανεργία βρίσκεται σε ύψη ρεκόρ. Τα αγροτικά μας προϊόντα ( λάδι, κρασί, λεμόνια, πορτοκάλια, σταφίδα), έχουν απαξιωθεί, κυρίως εξαιτίας των αθρόων εισαγωγών και η πραγματική τιμή τους είναι πολύ κάτω του κόστους καλλιέργειας. Ο κόσμος γύρω μας δεινοπαθεί. Απεγνωσμένα μας παρακαλεί, όχι για απασχόληση πλέον, αλλά για μια έστω ημιαπασχόληση. Ασφυκτικοί νόμοι, δεν μας επιτρέπουν ούτε και αυτό.
Αντιμετωπίζοντας καθημερινά αυτή την κατάσταση, θα ήθελα θερμά να σας παρακαλέσω, να συμβάλλετε στον καθημερινό μας αγώνα να συμμεριστείτε την προσωπική μας αγωνία και να προβείτε στην προσφορά τροφίμων, τα οποία η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας, θα διανείμει σε οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη.
Είμαι βέβαιος ότι θα ακούσετε τη φωνή (κραυγή) μας και θα εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το αίτημά μας. Για να έχουμε όλοι, για να μη λείψει το χαμόγελο, για να μη χαθεί η ελπίδα.»